Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kütüphane 7/24 hizmet verecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sınava hazırlık dönemi nedeniyle çalışma saatlerini 7/24 esasına göre yeniden düzenleyen İl Halk Kütüphanesi,  gündüz saatleri içerisinde çalışma hayatında olan ve sınava hazırlanma ortamı bulamayanlar için sabaha kadar hizmet verecek.

SINAVA HAZIRLIK DÖNEMİNDE 24 SAAT AÇIK OLACAK

Kırıkkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü sınav dönemi nedeniyle güzel bir uygulamaya imza atarak valilik oluruyla İl Halk Kütüphanesi’nin çalışma saatlerini 7/24 açık olacak şekilde yeniden düzenledi. Hafta içi 09.00-22.00, hafta sonu 10.00-18.00 olan çalışma saatlerinin 7/24 olarak değiştirildiğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, “Okuyucularımızın kütüphane hizmetlerinden daha fazla yararlanmalarını sağlamak, kültürel kalkınma anlamında ilimize katkı sağlayacaktır. KPSS gibi belli bir yaş üzerindeki hedef kitlemizi oluşturan okuyucularımız gündüz genelde çalışma hayatının içerisinde olduklarından sınava hazırlık dönemlerinde kütüphanemizi açık tutarak kolaylık sağlamış olacağız. Kütüphanemizin mevcut çalışma saatlerine göre aylık okuyucu sayısı 7 bin civarındayken, 7/24 hizmet vermesi halinde bu rakamın 10 bin üzerine çıkak. Böylece yıllık bazda 36 binin üzerinde bir okuyucu artışı sağlamayı hedeflemekteyiz.”dedi.

KÜTÜPHANEMİZ 7/24 AÇIK OLACAK

Halk Kütüphanesi’ni ziyaret eden Vali M. İlker Haktankaçmaz, “Gençlerimizin talepleri doğrultusunda bu uygulamayı gerçekleştirdik. Malumunuz Kırıkkalemiz sanayi şehri olduğu kadar üniversite şehri de. Üniversitemizin de 40 bin kadar öğrencisi var. Öğrencilerimiz bizi yönlendirdi. Bundan sonra burası 7/24 açık olacak. Aylık 7 bin olan ziyaretçi sayısını 10 bine ulaştıracağız. Cumhurbaşkanımızın millet kıraathaneleri açıklamasının ardından arkadaşlarımız üzerinde çalışıyor. Burada ders çalışan ve sınava hazırlanan arkadaşlarımıza küçük ikramlarımız da olacak. Amacımız olabildiğince imkanlarımızı zorlayıp, çocukları kitapla buluşturmak.”dedi. 70 bin kitabın yer aldığı kütüphanede ayrıca ücretiz çay, kahve ve kek ikramı da yapılacak.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x