Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÇelebiGündemKarakeçiliKırıkkaleManşet

ÇELEBİ VE BAHŞILI DEMORKASİ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı ve Çelebi ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.
Bahşılı Barboros İlkokulu’nda düzenlenen programda konuşan Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Bahadır Dülger, 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle yeni eğitim ve öğretim döneminin başladığını söyledi.
15 Temmuz tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasiyi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulduğunu anımsatan Dülger, şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik güçlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır. Bu manada, milletimizin kahramanlık öyküsünün bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir. Milletimizin söz konusu vatan olduğundan gücünün, iradesinin ve kararlığının çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesi bir hakkın teslimi olacaktır.”
Kaymakam Harun Ersin Polat ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda, şiirler okundu ve darbe girişimini anlatan slayt gösterisi yapıldı.
ÇELEBİ’DE DE ORGANİZASYON YAPILDI
Çelebi İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen programa, Çelebi Kaymakamı Ayhan Abatay ile birim müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Burada konuşan Kaymakam Abatay, 15 Temmuz darbe girişiminde çok sayıda şehidin ve gazinin olduğunu söyledi.
15 Temmuz gecesi darbecilere ilk kurşunu sıkan şehit Ömer Halisdemir gibi çok sayıdaki şehidin bu ruhunu yaşayacaklarını ve yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Abatay, “Bu doğrultuda yeni yetişecek öğrencilerimize, öğretmenlerimizin destek olacağına inanıyoruz.” dedi.
Programda, şiirler okundu, 15 Temmuz kahramanları konulu slayt sunumları ve Ömer Halisdemir konulu canlandırmalar gerçekleştirildi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x