Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleSiyaset

CHP’ye 16 yıl sonra gelen sevinç

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 16 yıl aradan sonra Kırıkkale’den milletvekili çıkardı.

CHP 16 YIL SONRA KIRIKKALE’DEN VEKİL ÇIKARDI

Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Seçimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de büyük heyecana sahne oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, Millet İttifakının katkısıyla birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Önal’ı meclise gönderdi. Kırıkkale’de yüzde 15,9’luk oran ile 25 bin 887 gibi bir oy alan Cumhuriyet Halk Partisi, en son 3 Kasım 2002 yılında yapılan genel seçimlerde Halil Tiryaki’yi meclise göndermişti. Aradan geçen 16 yılın ardından Kırıkkale’den milletvekili çıkarmanın mutluluğunu yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyük sevinç hakim. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 16 yıl sonra milletvekili seçilen Ahmet Önal, CHP’nin milletvekili olarak mecliste Kırıkkale’yi temsil edecek.

TAHMİNLER TUTMADI

Öte yandan siyaset kulislerinde seçim öncesi en çok konuşulan 2-1 tahminleri de 1-1-1’den öteye gidemedi.  Çarşıda pazarda ve kulislerde sürekli olarak dile getirilen ‘AK Parti 2, MHP 1’ tahminleri millet ittifakının etkisiyle Ak Parti 1, MHP 1, CHP 1 olarak sonuçlandı.  Alınan sonuçlarla Milletvekili seçilen Ramazan Can, Halil Öztürk ve Ahmet Önal 27’nci dönemde mecliste Kırıkkale’yi temsil edecekler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x