Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Çiftçi bilgilendirme toplantıları sürüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan ilçesi Keçili Köyü’nde çiftçilere yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantılar sürecek
Toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezi’nden Dr. Dursun Göğer, ve Tıbbi sekreter İsmail Dirican, Tarım Danışmanı Erdem Büyükhan katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İl müdürü Recep Kırbaş, çiftçilerin güncel tarımsal konularda bilgilendirilmesini önemsediklerini belirterek, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile işbirliği halinde bu tür toplantıları devam ettirmeyi düşündüklerini söyledi. Keçili Köyü’nde köy camiinde gerçekleşen çiftçi bilgilendirme toplantısı üreticiler tarafından ilgi ve takdirle karşılandı. Toplantıya köy muhtarı ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantıda çiftçiler özellikle soğuk zararı konusunda İl Müdürü Recep Kırbaş’a sorular yönelttiler.
Kalite ve verim artırılmalı
Yapılan toplantıda İl Müdürü Kırbaş, bitkisel ve hayvansal üretimde kalitenin ve verimin artırılması gerektiğini, bu konuda İl Müdürlüğü olarak bu tür bilgilendirme toplantıları yıl boyunca ve köylerde yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kırbaş;  Kırıkkale’de yaşanan soğuk zararında oluşan kayıpların giderilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar ve Bakanlık desteklemeleri hakkında çiftçileri bilgilendirdi. Kuduzla ilgili olarak da aşılama faaliyetlerine devam ettiklerini ifade etti. Kırbaş, Kırıkkale’de tarım ve hayvancılık konularında yapılacak çalışmalarla çiftçilerin gelirlerini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.
Kuduz Hastalığı sunumu yapıldı
Toplantıda daha sonra Dr. Dursun Göğer tarafından son zamanlarda ilimizde ve ülkemizde artış gösteren kuduz hastalığı hakkında köy halkına bilgilendirme yapıldı. Görüntülü olarak yapılan bilgilendirmede kuduz hastalığının tarifi, insanlara bulaşma şekilleri, hastalıktan korunma yolları gibi konularda bilgiler sunuldu.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu