EkonomiGündemManşet

Çin malı bütçeyi alt üst etti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kaybolmaya yüz tutan kunduracılık mesleği, gelişen teknolojiye rağmen Karakeçili ilçesinde varlığını sürdürüyor.

3-5 AYDA BİR AYAKKABI ALINIYOR
İlçede 30 yıldır kunduracılık yapan Murat Özkanca (42), küçük yaşta babasının yanında çalışmaya başladığını söyledi. Sıkıntılara rağmen durumlarına şükrettiklerini ifade eden Özkanca, “Çin malı ayakkabılar, hem sağlığımızı hem de bütçemizi alt üst etti. Sağlığımıza zararı olduğu gibi bütçemize de oluyor. Vatandaş bu ayakkabılar ucuz olduğundan her 3-5 ayda bir ayakkabı alıyor. Bu ayakkabılar kalitesiz malzemeden yapıldığı için tamiratı da mümkün değil” dedi.

3 KUNDURACI VARDI
Özkanca, ilçede geçmiş yıllarda 3 kunduracı dükkanı varken şu anda sadece kendisinin hizmet verdiğini belirterek, mesleğin geleceği olmadığı için çırak bulamadıklarını ifade etti. Ayakkabı tamiratı için gelen çok az sayıda vatandaşın kaldığını dile getiren Özkanca, “Bu sebepten dolayı bende hem tamirat yapıyor hem hazır ayakkabı getirip satıyorum. Küçük yerleşim yerinde esnaflık çok zor. Bütün zorluklara ve sıkıntılara karşı mesleğimizi sürdürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu