Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

310 proje yürütülüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Güç Birliği Mütevelli Heyet Toplantısı Beşir Atalay’ın başkanlığında yapıldı. Vali Ali Kolat, il genelinde yürütülen  310 adet kamu yatırım projesi bulunduğunu ifade ederek, “Bu yatırımları toplam tutarı 1 milyar 650 milyon TL olup, bu yıl bu projeler için 250 milyon TL ödenek kullanılmıştır”

HEYET ÜYELERİ KATILDI
MKE Sosyal Tesislerinde yapılan Mütevelli Heyet toplantısına, Güçbirliği Mütevelli Heyet Başkanı ve Kırıkkale Milletvekilimiz Prof. Dr. Beşir Atalay, Vali Ali Kolat, Milletvekillerimiz Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, davetliler ve diğer yetkililer katıldı.

“KIRIKKALE’NİN İSTİKBALİ İÇİN ÖNEMSİYORUZ”
Güç Birliği Mütevelli Heyet Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay yaptığı değerlendirmede: “2012 yılı Kasım Ayı Toplantısında Güç Birliği platformunda aldığımız karar doğrultusunda ilimizde yapmayı hedeflediğimiz, İhtisas Silah Organize Sanayisinin bugün temellerini attık. Aldığımız kararla birlikte birçok çalışmamız oldu. Silah Organize Sanayi Kırıkkalemizin geleceği için çok önemli. Normal bir organize sanayi bölgesine göre neredeyse %50 tasarruflu bir zamanlama ile bu çalışmamızı gerçekleştirdik. Silah Organize Sanayinin alt yapı çalışmaları inşallah Ağustos ayı içerisinde bitirilecek. Kırıkkalemizin istikbali için burayı çok önemsiyoruz.

“ÇOK ÖZEL BİR TESİS KURULDU”
İkincisi ise, yine bugün açılışını yaptığımız Makine Kimyanın bu hurda tesisi. Bu tesisi hizmete açtık. Araçların ayrıştırılması ile ilgili çok modern, çok daha iyi imkânları olan, yani gelen aracın tehlikeli ve zararlı unsurların ayrıştırılması, işe yarar kısımların ayrıştırılması, hurda kısımlarının ayrıştırılması gibi çok özel bir tesis kuruldu. Bizim hurdalık diye yıllardır bildiğimiz o alanda daha iyi bir teknoloji doğmuş oldu. Bu sayede hurdalığın hem verimi artacak hem de geliri artacak. Makine Kimya Müdürlüğü için de hayırlı olsun diyoruz.

“4,5 YILDA PLANLANAN ÇALIŞMALARI PAYLAŞACAK”
Bugün burada Güç Birliği Toplantısını yapıyoruz. Bildiğiniz gibi bu toplantının özel bir nedeni; Kırıkkale Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler alacağız. Bugün  toplantımızın tek gündem maddesi bu olacak. Belediye Başkanımız, göreve geldiği zaman zarfında yaptığı ve yapacağı çalışmaları bizlere aktaracak. Belediye Başkanımız,  Kırıkkale Belediyesinin kalan 4,5  yılda Kırıkkalemiz için neler yapacak onları bizimle paylaşacak. Bu açıdan bu toplantı Kırıkkalemiz için önemli bir toplantı olacak. Ben toplantıya katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

KIRIKKALE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞECEK
Toplantıda il genelinde devam eden projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Ali Kolat ise ilk olarak açılışı yapılan Silah OSB ve diğer tesislerin önemine değindi. Kolat bu tesislerin açılışında emeği geçenlere yeniden teşekkür etti.  2014 yılında 3 mütevelli heyet toplantısı, 5 yönetim kurulu toplantısının gerçekleştiğini ifade eden Kolat şöyle konuştu; “Kırıkkale’de her geçen gün daha iyi, daha güzel şeylerin yaşandığına ve gelişmelerin olduğuna şahitlik etmekteyiz. Kırıkkale gerçekten de eski Kırıkkale değil. Belki bizler sürekli yaşadığımız mekânlardaki gelişmeleri fark edemeyebiliriz. Ancak dışarıdan ilimize teşrif eden konuklar Kırıkkale’yi daha iyi gördüklerini bizlerle paylaşmaktadırlar. Bu anlamda kentsel değişim ve dönüşümün kent kimliğine etkisi de görülmektedir. Yeni projelerin hayata geçirilmesiyle Kırıkkale’nin görüntüsü, silueti değişecektir. Kentimizin mimari dokuya kavuşturulması ve mimari bakiye oluşturulması için çalışmalar hız kazanmıştır.

İLÇELERE SPOR TESİSLERİ KAZANDIRILACAK
2014 yılı sonu itibarıyla ilimizde toplan 310 adet kamu yatırım projeleri yürütülmektedir. Bu yatırımları toplam tutarı 1 milyar 650 milyon TL olup, bu yıl bu projeler için 250 milyon TL ödenek kullanılmıştır. Özellikle eğitim yatırımları alanında bu yıl 11 eğitim yatırımından 8’i tamamlanmış, 3’ünün yapımı devam etmektedir. Biten eğitim kurumlarında 95 derslik, 1 hizmet binası, 2 atölye binası, 200 öğrencilik pansiyon binası ilimize kazandırmıştır.    28 derslik, 1 hizmet binası ve 60 yataklı uygulama oteli yapımı devam etmektedir. Sağlık yatırımları ve hizmetleri, vatandaşımızın memnuniyet düzeyine yansımaktadır. Yeni hastanelerin hizmete alınmasıyla sağlık çıtamız yükselmiştir. Sosyal hizmetler alanında da yeni hizmet merkezleri açılmaktadır. Spor tesislerimiz modern hale gelmektedir. İlçelerimize yeni spor tesisleri kazandırılmaktadır.

“NUR CAMİİ 2015 HAZİRAN’DA TAMAMLANACAK”
Nur Camii ve Külliyesi inşaatının çevre düzenlemesi ve müştemilatı ile birlikte tamamlanmak üzeredir. Nur Camii’ne kazandırılan ilave arsa üzerinde Belediyemiz tarafından yol düzenleme çalışması yapılmaktadır. Hükümet Konağı Binası inşaatımız hızla devam ediyor. Fiziki olarak %70’ler seviyesinde. Sıkı takip ediyoruz. 2015 yılı Mayıs-Haziran aylarında teslim almayı planlıyoruz.

“ADALET SARAYI TEMELİ ATILACAK”
Sağolsun, Sayın Başbakan Yardımcımızın desteğiyle yeni Hükümet Konağı arsasına ilave arsa tahsisi sağlanmıştır. Eski Doğumevi Hastanesinin 10 bin m²’lik arsası Sağlık Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığı’na tahsis edilmiştir. Böylece o bölgede ilave 10 bin m² yeşil alan ve otopark alanı oluşturulmuş olacaktır. Ayrıca mevcut Hükümet Konağının taşınmasıyla da ilimiz geniş bir kent meydanına kavuşacaktır. Yeni Adliye Sarayı yapılması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Adalet Bakanlığımız proje çalışmalarını yapmaktadır. 2014 yılı Nisan ayı gibi temel atılmasını arzu ediyoruz.

OTOYOL ÇALIŞMALARI
Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren çalışmaları ilimizde “hızla” devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde bizzat hızlı tren şantiyesini ziyaret ettim. İstasyon alanı, tüneller, viyadükler ve diğer çalışmaları yerinde görme fırsatı buldum. Bizim sınırlarımızda yaklaşık 25 km.lik kesim bitmiş durumda. Geri kalan kısımda çalışmalar devam etmektedir. Kırıkkale otoyol ağına dâhil olacaktır. Ankara-Kırıkkale-Delice 1. kısım otoyol projesi büyük ölçüde Kırıkkale’den geçmektedir.

“TGB İŞ VE İŞLEMLERİ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN SÜRDÜRÜLÜYOR”
MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası bünyesine yeni Çelikhane Tesisi kurulması çalışmaları devam etmektedir. Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı işinin temeli bugün itibariyle atılarak saha çalışmalarına başlanılmış oldu. Bunu oldukça önemli görüyoruz ve takip ediyoruz Özellikle o bölgede silah sanayi alanında bir kümelenmenin oluşturulmasını arzu ediyoruz. Ayrıca Kırıkkale Üniversitemiz bünyesinde kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesi iş ve işlemleri üniversitemiz tarafından yürütülmektedir. MKE fabrikaları ve işletmeleri, Silah Sanayi İhtisas OSB ve Kırıkkale Üniversite Teknoloji Geliştirme Bölgesini bir bütün olarak düşünüyoruz. Devlet Su İşlerinin sulama projeleri devam etmektedir. Sulakyurt Barajı, Havzalı Sulaması, Balışeyh Akçakavak ve Yahşihan Mahmutlarşarklısı Göletleri ve Sulaması, Keskin Büyükceceli Göleti ve Keskin Ceritmüminli Sulaması çalışmaları devam etmektedir.

“OSB İÇİN FİRMALARLA GÖRÜŞÜYORUZ”
Çalışmalarımızı sadece il merkezi ile sınırlı tutmuyoruz. 8 ilçemiz, 2 beldemiz ve 185 köyümüzün tamamına hizmet götürmek için gayret göstermekteyiz. Bu çerçevede özellikle il sınırındaki köylerimize kadar bizzat gidip, kurumlarımızın çalışmalarını yerinde görme fırsatı elde ediyoruz. Köylerimizde halkımızla, insanımızla hemhal olduk, oluyoruz. Bizzat onları köylerinde ve hanelerinde ziyaret ettik ve ediyoruz. Kırıkkale’de özel sektör yatırımları da hız kazanmaktadır. Organize Sanayi Bölgeleri içi ve dışında yatırım yapmak isteyen firmalar zaman zaman bizleri de ziyaret etmektedir. Onlara gerekli kolaylığı göstermekte ve her türlü desteği vermekteyiz.

“İŞ DÜNYASI AĞIRLIKLI HEYET OLUŞTURULDU”
Geçtiğimiz hafta ilimize Ankara’dan gelen (50) civarında sanayici ve işadamı heyetini ağırladık. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Barış Aydın Başkanlığında ilimize çalışma ziyareti için gelen Ankaralı işadamları heyeti ile Valiliğimizde verimli bir toplantı yaptık. Kırıkkale’den de iş dünyası ağırlıklı bir heyet oluşturduk. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Görüşmeler sonucunda ilimize yatırım sözü de aldık. Güçbirliği Mütevelli Heyeti’nin bugün ki gündeminde Kırıkkale Belediyemizin yatırımları ve hizmetlerini konuşalım ve değerlendirelim istedik.

BELEDİYE SUNUM YAPTI
Bu değerlendirmeler ışığında Kırıkkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Güçbirliği Mütevelli Heyet toplantısının hayırlara vesile olmasını diler, başta Sayın Başbakan Yardımcımız ve Sayın Milletvekillerimiz olmak üzere mütevelli heyete destekleri için, ayrıca ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı Bey’e ve emeği geçenlere teşekkür eder, saygılarımı sunarım” Toplantıda daha sonra, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Belediyesinin faaliyetleri, çalışma alanları ve projeleri hakkında bir sunum yaptı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu