Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

ÇOCUKLAR İÇİN MİNİ ŞEHİR KURULUYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Trafik Çocuk Parkı ve parkuru, bölge için faydalı bir alan olacak

Bahşili ilçesi Kızılırmak kenarında yapımı devam eden Trafik Çocuk Parkı ve Parkurunda Kırıkkale Valisi Yunus Sezer beraberinde TSO Başkanı Ahmet Varlı ile birlikte incelemelerde bulundu. TSO Başkanı Varlı “Trafik Çocuk Parkuru hem Kırıkkale için hem de bölgemiz için çok faydalı bir alan olacak” diye konuştu.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNİN EN BÜYÜĞÜ

Mini şehir olarak da adlandırılan İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük ‘Trafik Eğitim Parkuru’ çocuklar için Kırıkkale’ye yapılıyor. Projenin hayata geçmesini sağlayan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer beraberinde Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Sezer, “Çocuklar için mini şehir olarak da adlandırılan projede; trafik, itfaiye, AFAD, sağlık ve ilk yardım gibi eğitimler verilecek. Ayrıca çocukların teorik ve uygulamalı eğitim alabilmeleri içinde parkurun içerisinde; otobüs durakları, mini arabalar, altüst geçitler, çocuk oyun parkları ve derslikleri yer alıyor” ifadesini kullandı.

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER

Trafik Çocuk Parkı ve Parkurunun yerinde bir çalışma olduğunu söyleyen TSO Başkanı Ahmet Varlı, “Çocukların trafik kurallarını eğlenerek öğrenecek sloganıyla yapımı devam eden Trafik Çocuk Parkuru hem Kırıkkale için hem de bölgemiz için çok faydalı bir alan olacak.  İçerisinde itfaiyesinden hastanesine, otobüs duraklarından üst geçitlerine kadar ve tüm trafik işaretlerinin olduğu mini bir şehrin kurulacak” diye konuştu. Vali Sezer, Çocukların uygulamalı olarak trafik eğitimini alması ve hayatlarının ileriki dönemlerinde de bunu beyinlerine nakşederek uygulamaya geçirmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Trafik Parkında çocukların hem eğleneceklerini hem de teorik olarak burada kurulacak dersliklerde teorik eğitimlerini alacaklarını ifade eden Vali Sezer mini şehirde ailelerin çocuklarına eşlik edebileceği kafeteryaların da bulunacağını söyledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x