Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Tarım

Çocuklara Sütün Önemi Anlatıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz ‘Dünya Süt Günü’ münasebetiyle çocuklarla bir araya geldi.

HABER: YAKUP ÖZCAN 

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz’ Çocuk Tarım Akademisi’nde çocuklarla bir araya geldi. ‘Dünya Süt Günü’ kapsamında İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve teknik personellerce çocuklara sütün faydaları anlatılarak inekten sağımın nasıl yapıldığı gösterildi.

İl Müdürü Yılmaz çocuklara süt, boyama kitabı ve kalem dağıtarak süt içmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Daha sonrasında çocuklar kendi diktikleri fidelere bakım yaptılar, hazırlanan çeşitli etkinliklerde eğlenerek İl Müdürlüğünden ayrıldılar.

İl Müdürü Yılmaz sütün insan yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, “Doğar doğmaz anne sütüyle başlayan beslenme serüvenimiz bu yaşlarda kazanılacak beslenme alışkanlıkları ile hayat boyu devam edecektir. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak, toplumumuza süt içme alışkanlığını kazandırmak zorundayız. Süt ve süt ürünleri kalsiyum, protein, fosfor, çinko, B1, B2, ve B12 olmak üzere birçok besin öğesini içerir ve kalsiyumun en iyi kaynağıdır. Bunun için süt ve süt ürünlerinin tüketimine ehemmiyet göstermemiz gerekiyor” dedi.

Çocuklara Sütün Önemi Anlatıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu