Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Cumhuriyet Savcısına suikast planı

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde hırsızlık suçundan tutuklanan Enver Ç. ve Kenan Ç. kardeşler, kendilerine dava açan Cumhuriyet Savcısı Ali K.'yi öldürmek için bir plan yaptı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde hırsızlık suçundan tutuklanan Enver Ç. ve Kenan Ç. kardeşler, kendilerine dava açan Cumhuriyet Savcısı Ali K.’yi öldürmek için bir plan yaptı.

Sabah gazetesinin haberine göre, kardeşler, cezaevinde Coşkun T. ile tanıştı ve ona maddi yardımda bulundu. Daha sonra Coşkun T.’ye, Cumhuriyet Savcısı Ali K.’yi öldürmesi için teklifte bulundular.

Tetikçinin Yakalanması ve İtirafı

Tahliyesine kısa bir süre kala Coşkun T., kardeşlerin teklifini 130 bin lira karşılığında kabul etti. Cezaevinden çıktıktan sonra Enver ve Kenan Ç.’nin kardeşi Murat Ç. tarafından karşılanan Coşkun T., Gökçeada’da keşif yaparken bir kişinin ihbarı üzerine jandarma tarafından yakalandı. İhbarda, Cumhuriyet Savcısı Ali K. dahil olmak üzere 7 kişinin öldürülmesi planlandığı belirtildi.Gözaltına alınan Coşkun T.’nin ifadesinde, Enver ve Kenan Ç. kardeşlerle cezaevinde tanıştığını ve onların dışarı çıkınca Cumhuriyet Savcısı Ali K. ile birlikte diğer altı kişinin öldürülmesi için kendisine para verdiklerini itiraf etti. Tetikçinin telefonundan, savcının güzergah bilgileri ve fotoğrafları ele geçirildi. Tetikçi tutuklanırken, savcılığın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x