Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

DAĞDELEN’İN ÇALIŞMASI TAKDİR TOPLUYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Rapor almak zorunda kalan Hastalar 2018’in Nisan ayından itibaren Ankara’ya gitmek zorunda kalmıyor.
Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen’in 2018 Nisan ayında girişimleriyle çözüme kavuşan Çocuk Nörolojisi Doktoru Yüksek İhtisas Hastanesinde hizmetlerine devam ediyor. Nisan ayından itibaren sorunun ortadan kalktığına dikkat çeken çocuk engelli aileleri sorunlarına çözüm üreten İl Başkanı Dağdelen’e teşekkür etti.

NİSAN AYINDAN BU TARAFA HİZMETTE
Türkiye’de çok nadir illerde bulunan, Çocuklardaki beyin, omurilik, sinir ve kas hastalıklarıyla ilgili sağlık hizmetinin verildiği, çocuk hastaların rapor almak için gitmek zorunda olduğu Çocuk Nörolojisi Doktoru sorunu Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen’in girişimleriyle çözüme kavuşmuştu. 2018 yılı Nisan ayında Yüksek İhtisas Hastanesinde hizmete giren Engelli ve Yaşlı Refakat Biriminin açılışı dolayısıyla Kırıkkale’ye gelen eski Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, İl Başkanı Dağdelen’in taleplerini not almış ve taleplerin karşılanacağını açıklamıştı. Yapılan girişimler sonucunda Kırıkkale’ye 15 günde bir gelen, zaman zaman çocuk engelli hastası ailelerinin Ankara’ya gitmek zorunda kaldığı Çocuk Nörolojisi Doktorunun her hafta Kırıkkale’ye gelmesi kararlaştırılmıştı.

VATANDAŞLARDAN DAĞDELEN’E TEŞEKKÜR
Kırıkkale’de Çocuk Nörolojisi Doktorunun sürekli olmaması dolayısıyla Engelli raporu almak için Ankara’ya gitmek zorunda kalan Kırıkkaleli engelli çocuk aileleri 2018 yılı Nisan ayından itibaren bu hizmeti Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinden alabildiklerini söyledi. Çocuk Nörolojisi Doktorunun haftada bir Kırıkkale’de olduğunu belirten engelli çocuk aileleri “Sorunumuzu dile getirerek çare olan Ak Parti İl başkanımız Nuh Dağdelen’e destek veren Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ederiz” ifadesini kullandı. Diğer taraftan Kırıkkaleli vatandaşlar, İl Başkanı Dağdelen’in projesi olan Türkiye’de olmayan Kırıkkale’de hizmete giren Engelli ve Yaşlı Refakat Biriminin de olumlu hizmetlerde bulunduğuna vurgu yaparak teşekkürlerini ilettiler.

ÇOCUK NÖROLOJİSİ NEDİR?
Çocuk nörolojisi, çocuklardaki beyin, omurilik, sinir ve kas hastalıklarıyla ilgili bir tıp uzmanlık dalıdır. “Pediatrik nöroloji” veya “Gelişim nörolojisi” olarak da bilinir. Konusu olan hastalıklar, ağır beyin hasarlarından, geçici felçlere, iyi veya kötü seyirli epilepsilerden basit bayılmalara, otistik şikayetlerden, davranış bozukluklarına, kas hastalıklarından sinir yaralanmalarına kadar geniş bir yelpazede yayılır.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x