Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

DC Soruları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Doğruluk mu? Cesaret mi? oyunu, yıllardır arkadaş gruplarında oynanan en popüler oyunlardan biridir. Birçok kişi, gençliğinde bu oyunu en az bir defa oynamıştır. Bu oyun sayesinde yeni tanışan kişiler, birbirlerini hızlı ve kolay şekilde tanımaya başlar. Yine, oyun hızlı ve dinamik yapısı sayesinde kişilerin eğlencesine eğlence katmaktadır. Peki, en iyi DC soruları nasıl bulunur?

Oyun için en önemli unsur sorulan sorulardır. Sorular bazen çok masum olduğu gibi bazen de acımasız olabilmektedir. Kişiler, doğruluğu seçtiği zaman soruya doğru yanıt vermelidir. Yine, cesaret derse verilen görevi yerine getirmesi gerekir. Örneğin görevi veren kişi, “Birinin ziline basıp kaç” dediğinde oyunu sırası kimdeyse bu görevi yapması beklenmektedir.

DC Nasıl Oynanır?

Oyunu en az üç kişi oynamak, daha eğlenceli olur. Ancak çok daha fazla kişiyle de oynanabilmektedir. Gerekli olan tek malzeme ise bir şişedir. Çok ağır veya hafif olmayan şişeyle oyun, daha verimli oynanır. Şişe çevrildiğinde şişenin ucu ve dibi soruyu soranı ve cevap vereni belirler. İlk soru bellidir; “Doğruluk mu? Cesaret mi? soruları

Oyuncu birini seçer ve sorular ona göre belirlenir. Kişiyi doğruyu söyler veya verilen görevi gerçekleştirir. Tur bittiğinde soruyu soran kişi tekrar şişeyi çevirir. Böylece oyun hızlı bir şekilde oynanmaya devam eder. Oyunda kullanılan şişeden dolayı çoğu kişi oyunu “şişe çevirmece” olarak da bilmektedir.

En İyi DC Soruları ve Görevleri

Oyunda çok yaratıcı sorular ve görevler ortaya çıkabilir. Bunun için iyi DC soruları hazırlamak gerekecektir. Oyunda kullanabileceğiniz birkaç tane doğruluk sorusu şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaptığın en saçma şey neydi?
  • Hiç birini aldattın mı?
  • Eski sevgilinle yaşadığın en utanç verici deneyimin neydi?
  • Hiç yasadışı bir şey yaptın mı?

Bu sorular, bazen oyunu oynayanları zorlayabilmektedir. Cesaret için ise şu örnekler verilebilir:

  • Gruptan birini seç ve o sana tokat atsın.
  • Masaya çıkarak dans etmeye başla.
  • Bağırarak en nefret ettiğin şarkıyı söyle.
  • Rehberindeki üçüncü kişiyi arayarak ondan nefret ettiğini söyle.

Cesaret için yapılacak eylemler bazen çok daha zorlu olabilmektedir. Eğer bu eğlenceli oyunu oynamak istiyorsanız, cevapveriyorum.net sitesinde çok daha fazla soruya ve göreve rastlayabilirsiniz. Böylece arkadaşlarınızla daha fazla eğlenme imkanı bulabilirsiniz!

Cevapveriyorum.net

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x