GündemKırıkkaleManşet

‘Dedeciğim Ben Geldim’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli 32 izci ve 6 lider, Türkiye İzcilik Federasyonunca, “Dedeciğim Ben Geldim” sloganıyla düzenlediği Milli Bilinç Kampına katılmak üzere Çanakkale’ye gitti.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Türkiye İzcilik Federasyonu İl Temsilcili Nihat Savrun, izcilerin Çanakkale’de birçok izciyle bir araya geleceklerini söyledi. Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlemiş olduğu 57. Alay Milli Bilinç Kampına kentten 38 izci gönderdiklerini belirten Savrun, şöyle konuştu: “Daha önce liderlerimiz Çanakkale’ye giderek orada çeşitli hazırlıklar yaptılar. İzcilik Federasyonunun her yıl düzenlediği bu faaliyet izciler ve veliler tarafından büyük ilgi görmektedir. İzcilerimiz Çanakkale’de şehitliği ziyaret ederek, törenlere ve diğer etkinliklere katılacaklar”

 

KINA YAKILARAK UĞURLANDI

“İzcilerimiz ayrıca Çanakkale’ye gelecek birçok kişilerle kardeşlik duygularını pekiştirmenin yanı sıra kendi benliklerini, kişiliklerini, milli ve özgüven duygularını da geliştirmiş olacaklar. Her gencimizin mutlaka o toprakları görmesi gerekir. Çanakkale’ye giden Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Bumerang İzcilik ve Spor Kulübü Derneği izcilerinin Kırıkkale’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.” Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Susam da Çanakkale’ye gidecek olan izcilerin yolculuk öncesinde almaları gereken eğitimlerini tamamlandıklerını ifade ederek, izcilerin oradaki yaşayan tarihi daha yakından görme ve öğrenme fırsatı bulacaklarını kaydetti. Yapılan duanın ardından Çanakkale’ye gidecek izcilerin ellerine ve başlarına kına yakıldıktan sonra uğurlandı. AA

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x