Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Dekana bak dekana!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tüm Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından sosyal paylaşım sitesi “Facebook”ta kurulan “Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin Yardımlaşma Platformu”nda paylaşılan bir fotoğraf görenleri hayrete düşürdü. İngilizce argo bir ifadeyle süslenmiş(!) Kırıkkale fotoğrafının büyük beğeni ve yorum almasının yanı sıra beğenenler arasında Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir’in de bulunması Diş Hekimliğinde “Kırıkkale Düşmanlığı Platformu” mu oluşturuluyor? sorusunu akıllara getirdi.
 
HAKARET YAĞMURUDekana bak dekana! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olduğu anlaşılan Özgün Özsunkar adlı öğrencinin Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin Yardımlaşma Platformu’nda paylaştığı ve daha sonra yine aynı fakültede öğrenci olduğu anlaşılan Eda Bilazeroğlu tarafından da paylaşılarak yüzlerce beğeni ve yorum alan bir fotoğraf tesadüfen bu fotoğrafı gören Kırıkkaleliler tarafından tepkiyle karşılandı. Bir Kırıkkale fotoğrafı üzerine “F*ck it! Let’s go to Kırıkkale!” (En kibar çevirisiyle: Kahretsin! Hadi Kırıkkale’ye gidelim) yazan öğrenci, fotoğrafın altına da şu satırları kaleme almış: “Denizin ve kumun bunaltıcı sıcağından kurtulmak istemez misiniz? Doğanın verdiği huzur ve o göz yoran yeşilliği sizi sıkmıyor mu? Gelin ve burada gençliğinizin en güzel yıllarını eğlenceyle harcamayın… Kırıkkale Diş… Çünkü diş bizden sorulur…”
 
DALGA GEÇİYORLAR!Dekana bak dekana! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Bir yandan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin reklamını yapıyormuş gibi görünen Özgün Özsunkar ve Eda Bilazeroğlu adlı öğrencilerin aslında Kırıkkale şehriyle nasıl dalga geçtiklerini ve bu fotoğrafı beğenip yorum yapanlarla birlikte Kırıkkale için ağıza alınmaz ne ifadeler kullandıklarını ise fotoğraf altındaki yorumlarda görmek mümkün. Yorumlarından 19 Mayıs Üniversitesinde Diş Hekimliği okuduğu anlaşılan Ülker Göçer isimli bir öğrencinin, yorumların bir yerinde “Kırıkkaleli” olduğunu ifade etmesine rağmen, “Bu kadar mı sevmiyorsunuz kirikkaleyi ya;) ankaraya filan yakin ne bilim teselli etcem ama başka bi özellik benim aklima da gelmedi şimdi:)))” gibi ifadelerle aynı alaycı tavırlara destek vermesi de ayrıca üzücü bir durum.
 
GRUBUN AÇIKLAMASIDekana bak dekana! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Grup hakkında açıklama yapılan bölümde, “Bu bir ‘Üniversitelilerin Not, Doküman ve Ödev Paylaşım Platformu’ grubunun alt grubudur. Yurt genelinde tüm Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine yönelik, öğrencilerin bilgi paylaşımı yaparak araştırmalarında ve ödevlerinde birbirlerine yardımcı olabilmeleri için kurulmuş bir gruptur. Elinizde bulunan ve öğrencilerle paylaşmak istediğiniz not, doküman ve ödevlerle ilgili paylaşımları sayfaya yükleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan konuyu grupta sormanız yeterlidir. Daha dinamik bir grup için arkadaşlarınızı gruba ekleyerek onları da haberdar etmenizi öneriyoruz. Grupta huzuru bozan kişiler derhal gruptan atılacak ve engellenecektir. İletişim: [email protected]” şeklinde bir ifade bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin Yardımlaşma Platformu’nda Kırıkkale hakkında bu tür ifadeler kullanılmasına rağmen bu tür paylaşımlarda bulunan öğrenciler hâlâ üye olarak görünüyorlar.
 
DEKAN SAYFANIN TAKİPÇİSİDekana bak dekana! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yorumları silindiği anlaşılan Ecem adlı bir üyenin yorumuna karşılık, “Ecem hanim lutfen lafinizi geri alin, kirikkaleye boktan dedirtmem…tezek belki ama bok asla…o degil de benim samsun tutuyodu zamaninda ya” şeklinde bir ifade kullanması da Özgün Özsunkar adlı öğrencinin haddini ne kadar aştığının göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bunların yanı sıra Özgün Özsunkar adlı öğrencinin profilinde bahsettiğimiz Kırıkkale’ye hakaret içeren fotoğrafı beğenen şahıslardan birisinin de Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir olması ise konuya ayrı bir boyut kattı. Sahte olabileceği ihtimaliyle kendisine ait profili de incelediğimiz Dekan Erdemir’in kendisine ait Facebook hesabı olduğu da haberimize fotoğraflarda görülmektedir. Profesörlük seviyesine ulaşmış ve Diş Hekimliği Fakültesine Dekanı olmuş bir akademisyenin, rızkını kazandığı şehir hakkında bu tür bir fotoğrafı desteklercesine beğenmesi durumuna ne denir, varın siz yorumlayın!..
 
 
ÖZÜR BEKLENİYORDekana bak dekana! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sosyal Medyada Kırıkkale için ağıza alınmayacak yorumlar ve paylaşımlar yapan bu öğrencilerin yanı sıra kendilerinin bu yorumlarına destek verircesine beğeni yapan fakülte dekanının önce kendi yaptıklarını sorgulaması en büyük beklentimizdir. Daha da ötesi bu tür bir olayın içerisinde bulunan Prof. Dr. Ali Erdemir hakkında Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünün nasıl bir işlem yapacağı en büyük merak konusu. Bu paylaşımları gazetelerimize ulaştıran Kırıkkaleli hemşerilerimizin tepkilerinin istenmeyen boyutlara ulaşmadan önce gerek sosyal medyadan gerekse gazetelerimiz aracılığıyla özür ve düzeltme metinlerinin yayınlanması ise Kırıkkale Yerel Medyası olarak en büyük temennimizdir.
 
Dekana bak dekana! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.

Bir Yorum

Başa dön tuşu