Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Delice

Delice İftarda Buluşturdu

Kırıkkale’nin Delice İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Adem Gökdere, muhtarları iftar yemeğinde buluşturdu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Delice İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Adem Gökdere, muhtarları iftar yemeğinde buluşturdu.

KATILANLARA TEŞEKKÜR

Yapılan iftar yemeğine Delice Kaymakamı Burak Akköz, Belediye Başkanı Turgut Özdem, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Uluğ, köy ve mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Delice İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Adem Gökdere, “Değerli misafirlerimizle bu akşamki iftarımızda bir araya geldik. Ramazan coşkusunu ve bereketini bizlerle paylaşan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Ramazan ayı; Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilmiştir. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnet ile sabit olan Ramazanayı, aynı zamanda “on bir ayın sultanı” olarak kabul edilmektedir. Rahmet, bereket ve oruç ayı olan Ramazan; kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel öğütlere ve uyarıcı telkinlere açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği kutsal ve uğurlu bir aydır.”

BÜYÜK BİR DEĞİŞİME SAHNE OLAN BİR AYDIR

Ramazan ayının büyük önem taşıdığını vurgulayan Gökdere, “Sevgili Peygamberimizin deyişiyle; Ramazan, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Her kim, bu ayda idaresi altında bulunanların iş yükünü hafifletirse, Allah ona mağfiret eder ve cehennem azabından kurtarır. Ramazan, âlemlere rahmet olarak gönderilen son elçi Hz. Muhammed’e peygamberlik görevinin verildiği aydır. 610 yılı Ramazan ayının 27. gecesinin sabahında Cebrail tarafından ilk vahiy “Oku” emriyle kendisine bildirilmiştir. Ayrıca Ramazan, Bedir kahramanlarının küfür ordularına karşı verdikleri İslam’ın ölüm kalım savaşının kazanıldığı kutlu zafer ayıdır. Ramazan, Allah’ın yardımıyla Mekke’nin fethedildiği ve insanların dalga dalga Allah’ın dinine girmeye başladığı büyük bir değişime sahne olan bir aydır.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x