Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Delice

Delice’ye, Delice’den Bağ Fidanı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Delice ilçesi başta olmak üzere il genelinde bağcılığın geliştirilmesi ve ilimize uygun çeşitlerin ıslahı amacıyla başlatılan 2 proje kapsamında faaliyetleri devam ediyor.

KATILIM YÜKSEK OLDU
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçelerinden kullanılan kaynaklar ile hazırlanan “Bağcılığın Geliştirilmesi Projesi” ve “Delice Fidan Üretim Tesisi” projeleri kapsamında bağ fidanı dağıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Vali M. İlker Haktankaçmaz, Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Delice Üzüm Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Öncer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Delice İlçe Müdürü Veli Öz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törene çok sayıda çiftçi katıldı. Tören de bir konuşma yapan Vali M. İlker Haktankaçmaz; “Bu projelerin, koç dağıtımı projesinde güzel bir örneği sergilenen kamu ve vatandaş işbirliğinin devamı konusunda güzel bir örnek teşkil ediyor. Vatandaşlarımızın konuya olan ilgi ve heyecanını takdir ettiğini ve bu ilginin mutlaka daha önemli başarıları getirecek”

UYUM PROBLEMİ
Tören de bir konuşma yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Planlanan iki proje ile ilk etapta ilimize uyum problemi olmayan üzüm çeşidi ile verimin arttırılması ve çeşit ıslahının sağlanması, devam eden süreçte hayata geçecek ikinci proje olan bağ fidanı üretim tesisi kurulumu ile de bu konuda öncelikle kendi ihtiyacını karşılayan, devamında da ülkemiz geneline hizmet verebilecek bir üretim tesisi oluşturmayı amaçlıyoruz” ‘Bağcılığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında İl Özel İdaresi bütçesinden tahsis edilen 81 bin TL ve üreticilerimizden alınan fidan başına 1 TL’lik katkı payı ile oluşturulan bütçe kullanılmıştır”

85 BİN TL’LİK BÜTÇE
“İlimize ait çeşit olan Hasandede Asma çeşidinden temin edilen aşı kalemlerinin, Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Enstitüsü tarafından Amerikan asma anacına aşılanması sonucunda elde edilen 20 bin asma fidanı ilimize getirilmiştir. %72 oranında İl Özel İdaresi bütçesine % 28 oranında vatandaş katkısı şeklinde gerçekleşen proje ile elde edilen fidanlardan 14 bin adedi Delice ilçemizdeki üreticilerimize, geriye kalan 6 bin adedi ise ilimiz genelindeki üreticilerimize dağıtılmıştır. Elde edilen başarının devamlılığı ve İlimiz de istihdama katkı sağlanabilmesi adına, İlimiz koşullarına uygun bir şekilde geliştirilmiş asma fidanlarının ilerleyen süreçte kendi üretim tesisimizde üretilebilmesi için ise “DELİCE FİDAN ÜRETİM TESİSİ” projesi hayat geçirilmiştir. Bu amaçla İlçe Müdürlüğümüz tarafında hazırlanan proje ile Bakanlığımızdan temin edilen 85 bin TL’lik bütçe ile Delice Belediyesinin tesis kurulumu için Delice Üzüm Üreticileri Birliğine tahsis ettiği 2 dekarlık arazi üzerine kurulacak olan Fidan Üretim Tesisi ile elde edilen uyumlu çeşidin devamlılığı sağlanacaktır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x