Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Derya kuzuları bunlar…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Av yasağının sona ermesiyle birlikte balıklar tezgâhtaki yerlerini aldı. Kırıkkale’de balık satışı yapan esnaflar yeni sezondan umutlu olduklarını söylediler.

SEZON GÜZEL VE BEREKETLİ OLACAK

1 Eylül 2018 tarihi itibariyle Türkiye genelinde sona eren av yasağı ile birlikte Kırıkkale Balıkçılar Çarşısı’nda hareketli günler yaşanmaya başladı. Balıkçı tezgahları hamsi, mezgit, istavrit, palamut, lüfer ve çeşitli balıklarla doldu. Balığın bu sene bol olduğunu belirten Rasgele Balıkçılık Sahibi Cengiz Çelik, “Allah’ın izniyle balık sezonu yeni çarşımızda açmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın damak tadına hitap edecek her türlü balık çeşidi, tezgahlarımız da yer almakta. Şuan için fiyatlar normal seviyelerde ama ilerleyen zamanlarda daha düşecektir. Balığı özleyenler gelip alıyor. İnşallah bu sezon güzel ve bereketli olacak. Tüm vatandaşlarımızı tezgahımıza bekliyoruz.”dedi.

KARADENİZ’DEN TEZGÂHA

Balıkların günlük olarak taze bir şekilde satışa sunulduğunu belirten İsmail Aksan ise şunları söyledi: “Balıklarımız Samsun’dan taze bir şekilde tezgahlarımıza getiriyoruz. İlerleyen zamanlarda balığın daha da bollaşacağını umut ediyoruz. Şuan balık fiyatlarımız; hamsi 12, yerli palamut tane 12, somon 25, levrek 30, çupra 40, istavrit 12, barbun 35, mezgit, kefal 15.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x