GündemKırıkkaleManşet

Devlet arazisi peşkeş mi çekildi?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE BÖYLESİ KELEPİR SATIŞ GÖRÜLMEDİ. DEVLET ARAZİSİNİ KİMLER NASIL ALDI? İHALECİ ORTAKLARI KİMLER?

 

Kırıkkale İhtisas Hastanesi karşısında bulunan Karayolları 44. Şube Şefliği kapanmasından dolayı, arazisi el altından ihaleye çıkarılarak, Kırıkkale’de bulunan birkaç iş adamına değerinin altında peşkeş çekildiği söylentileri şehirde günün konusu oldu.

 

ARAZİ EL ALTINDAN İHALEYE ÇIKARILDI

Yandaşın rüşvet alması, yolsuzluk yapması ve çalıp çırpmasının serbest olduğu günümüzde gün geçmiyor ki, bir usulsüz haberi daha almayalım. Kırıkkale’de bulunan Karayolları’nın 44. Şube Şefliği arazisi birkaç iş adamı tarafından el altından satın alındığı söylentileri şehirde çalkalanmaya başladı. Söylentilere göre önce karayollarının arazisi ihalesi, Ankara’da günlük 50-60 adet basılan bir yerel gazetede(naylon gazete) yayımlatılarak, Kırıkkale’de kimsenin öğrenmemesi sağlandığı iddia ediliyor. Ardından el altından birkaç iş adamı tarafından değerinin altında satın alındığı ihaleye başka kimsenin katılmaması sağlanırken, Karayolları arazisinin en uygun fiyata ele geçirildiği günün konusu haline geldi.

 

15 KAT İMARLA TİCARİ ALAN YAPTILAR

Haber71’in aldığı bilgiye göre, bu iş adamlarının Kırıkkaleli olduğu ve arazinin bir kişi üzerine alındığı öğrenildi. Arazinin satışı yapıldıktan iki gün sonra, Kırıkkale Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, arazinin bulunduğu mevki ticari alana dönüştürülerek, 15 kat imar izni verildi. Arazinin 24 dönüm olduğu, bu kurnazlığı yapanların ise Kırıkkale’de ticaret yaptığı ve hatırı sayılır kişilerin de ortak olduğu bildirildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu