Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Dinek Dağın’da Organik Arıcılık

Dinek Dağda organik arıcılık faaliyetlerinin 2023 yılı çalışmaları başlıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dinek Dağda organik arıcılık faaliyetlerinin 2023 yılı çalışmaları başlıyor. Kırıkkale İlinin en yüksek noktası olan Dinek Dağı bölgesinde 2022 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında yapılan protokol ile organik arıcılık projesi kapsamında 7.500 hektar alanda arıcılık faaliyeti yapılmak için çıkılan yolda sona gelindi. Proje kapsamında üreticilere dağıtılan kovanlar Nisan ayı ile birlikte Dinek dağına yerleştirilmeye başlanacak.

18 ARICIYA 20’ŞER KOVAN VERİLMİŞTİ

Flora açısından oldukça zengin olan Dinek dağda organik arıcılığın yaygınlaşması amacıyla başlatılan proje emin adımlarla ilerliyor. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, kovanların yerleştirileceği alanı gözlemlemek üzere Şube müdürü ve Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Hızır Akdemir ile Dinek dağında projenin hayata geçirileceği alanda incelemelerde bulundu. Proje kapsamında 18 arıcıya 20’şer kovan ve organik arıcılık materyallerinin üreticilere dağıtıldığını söyleyen İl Müdürü Yılmaz, Nisan ayında Dinek dağı bölgesine kovanların yerleştirilip bal üretimine başlanacağını söyledi.

HEDEF 5 BİN KOVAN

İl Müdürü Yılmaz “Bu projedeki hedeflerimiz 5 yıl içerisinde Dinek dağı bölgesinin organik arıcılık acısından geliştirilerek 5 bin modern kovan sayısına ulaştırılması. Ankara gibi büyük bir pazar yakınımızda olması ve üreticilerimizin bu pazardan pay alabilmesi için ürün kalitesinin geliştirilmesi, yeniliklerin yaygınlaştırılması ve istihdam oluşturulması adına Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürüteceğimiz projelerle Bal Ormanlarının tesis edileceği alanlara arıcıların barınmaları amacıyla arıcı barınaklarının yapılacak. Dinek Dağının arıcılığa yönelik orman ağacı ve bitkilerinin ekim ve dikiminin yapılacak. Bu sayede doğal olan florayı arıcılık açısından daha da çeşitlendirerek zenginleştirilmesinin hedefleniyor” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x