GündemKırıkkaleManşet

Dinimiz sorgulama ve öteleme dini değildir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Başpınar’da düzenlenen programa katılım oldukça yüksek oldu. Program Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek, ilimizde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programlar hakkında davetlilere bilgi verdi.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Düzenlenen programa, Vali Ali Kolat’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ve diğer davetliler katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kutlu Doğum Haftasının bu senede coşkulu bir şekilde devam ettiğini belirterek, programı hazırlayanlara teşekkür etti. Vali Ali Kolat programda yaptığı konuşmada; “Bu manevi ortamda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Cenab-ı Allah insanları ve cinleri kendisine kulluk etsinler diye yaratmıştır. Bazı Peygamberlere, kitaplar göndermiştir. Kur’an-ı Kerim de Peygamber Efendimiz vasıtasıyla bizlere ulaştırmıştır”
 
BİRLİKTE YAŞAMA
“Kur’an da insanları Allah’a karşı nasıl kulluk edeceği bildirilmiştir. Şimdi bütün mesele, peygamberimizin mesajını algılayabilmektir. Onun için Kutlu Doğum Haftaları yapılıyor. Yani bizler kulluk görevlerini yerine getirebilmek için Peygamberimizi iyi anlamamız, iyi tanımamız ve onun mesajlarını iyi algılamamız gerekiyor. Bizler Valilik olarak, Belediye olarak ve sivil toplum kuruluşları olarak bu mesajların yerine ulaştırabilmek için çalışıyoruz. Bu senenin Kutlu Doğum mesajı “Birlikte Yaşama” oldu. Allah insanları çeşitli gruplar halinde yaratmıştır. Bizim İslam Dinimiz, sorgulama ve öteleme dini değildir”
 
SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ
“Biz komşularımızla, başka dinlerden, başka mezheplerden insanlarla bir arada yaşamak ve onlarında bizim gibi insan olarak yaratıldığını bilmemiz lazım. Bir arada yaşayabilmemiz için de birbirimizi tanımamız ve birbirimize tahammül etmemiz gerekiyor. Bizim dinimiz, benim dinim bana, senin dinin sana demiştir. Biz kimseyi sorgulama hakkına sahip değiliz. Bunu sorgulamak ve yargılamak Allah’a mahsustur. Onun için biz, herkesin inancına, herkesin ibadetine ve yaşayışına tahammül etmek durumundayız. Onlarında bizim yaşayışımıza tahammül etmek zorundadırlar. Huzur ve güven içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde olmak istiyorsak, birbirimize saygı duymak zorundayız”
 
DERECEYE GİRENLERE BELGE
“Ben bu duygularla bu programı hazırlayanlara ve programa katılanlara teşekkür ediyorum” dedi. Açılış konuşmalarından sonra, Vali Ali Kolat, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Müftülükçe düzenlenen İl geneli İmam Hatip öğrencileri arası Kırk Hadis Ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere belgelerini verdi. Program daha sonra, çeşitli etkinliklerle devam etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu