Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Diş Beyazlatma Fiyatları Neye Göre Belirlenir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Diş beyazlatma işlemi, doğal dişlerde oluşan sararmaları gidermek amacıyla dişleri beyazlatarak, dişleri yeniden estetik bir görünüme kavuşturmak için uygulanan tedavidir. Dişlerde işlevsel bozukluk ya da çapraşıklık gibi durumlar yok ise en mantıklı diş estetiği tedavisi diş beyazlatmadır.

Günümüzde, yüz estetiğinin tamamlayıcı unsurlarından olan dişler, estetik kaygı yaşayan kişilerde özgüven problemi de yaşatabilmektedirler. En uygun fiyatlı diş estetiği çözümü olan beyazlatma işlemi, herkesin kolaylıkla tercih edebileceği bir yöntemdir. Ve kaygılar kolaylıkla giderilebilmektedirler.

Doğallığı bozmadan dişlere estetik görünüm sağlamak, diş hekimlerinin de öncelikle tavsiye ettikleri çözümdür. Çünkü hiçbir kaplama ya da yapay diş, doğal kadar fonksiyonel olamaz. Bu sebeple sararan dişleri değiştirmek yerine beyazlatmak en mantıklı seçenektir.

Diş beyazlatma işlemlerinde birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin hangisinin uygulanacağına kişi karar verebilir. Fakat istenilen beyazlığın elde edilebilmesi için dişe hangi yöntemin uygulanacağı izmir diş beyazlatma işlemi uygulayan diş hekimi tarafından belirlenmelidir.

Devital (Cansız) Diş Beyazlatma

Kanal tedavisi görmüş dişlerde oluşan bu renklenme ile dişe beyazlatmayı sağlayacak ilaç enjekte edilir. Bu ilaç lazer ışını ile desteklenerek dişin beyazlaması sağlanır. Belirli bir süre sonra da beyazlığın dereceğinde artış gözlenir.

Vital (Canlı) Diş Beyazlatma

Hidrojen peroksit içeren kimyasal jellerle dişlerin beyazlatılması işlemlerini içerir. Bu tedavide 2 çeşit yöntem uygulanır. Bu yöntemler ayrı ayrı olabileceği gibi dişin renk durumundan kaynaklı olarak bir arada da kullanılabilir.

1-) Ev tipi diş beyazlatma

Bu yöntemde diş hekimi hastaya kendi tedavisini uygulaması için bazı materyaller hazırlar. Kişiye özel olarak hazırlanan bu materyaller ile kişi evinde ortalama 15 gün sürecek bir tedavi uygular. Dişlerini beyazlatmak için hekim tarafından verilen jeller ve kalıplar yardımıyla tedavi uygulanır. İstenilen beyazlık sağlandığında ise tedavi sonlandırılır. Biraz uzun süren bir tedavi olması sebebiyle öncelikli olarak klinik ortamında gerçekleştirilen diş beyazlatma işlemi tercih edilmektedir.

Hekim gerekli gördüğü durumlarda klinik ortamında yapılan tedaviye ilaveten bu ev tipi tedaviyi de önerebilmektedir. Bazı kişilerin diş yapısından kaynaklı oluşan koyuluğun giderilebilmesi için her iki tedavinin de uygulanması gerekebilmektedir. Buna tedaviye başlamadan önce hekiminizin muayenesi karar verecektir.

2-) Ofis tipi diş beyazlatma

Klinik ortamında gerçekleştirilen bu beyazlatma işlemi ile ortalama 45 dakika gibi bir sürede kişinin dişlerinin beyazlatma tedavisi tamamlanır. En hızlı olan bu yöntem, en çok tercih edilen yöntem olmuştur. Kişilerin istenilen beyazlığı bu kadar kısa sürede elde etmeleri de lazerle ofis tipi diş beyazlatma uygulamasını en üst seviyeye taşımıştır. Klinik ortamında gerçekleştirilen bu tedavi hızlı olsa da hiçbir zararı yoktur. Kullanılan özel beyazlatıcı jellerin lazer destekli ışık ile kullanılması sayesinde kişiler hızlıca beyaz dişlere kavuşmaktadırlar. İzmir diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi almak için tedaviyi yapacak olan diş hekiminize muayene olmanız doğru seçenek olacaktır.

Diş beyazlatma ile ilgili merak edilen birkaç soru var şimdi de bunlara değinelim;

  1. Diş Beyazlatma İşlemi Ağrılı Mı ?

Diş beyazlatma tedavisi sırasında veya sonrasında herhangi bir ağrı oluşmaz. Sadece 2 gün sürecek olan basit bir diş hassasiyeti yaşanabilir.

  1. Diş beyazlatma zararlı mı ?

Diş beyazlatma işlemi ağrılı bir uygulama değildir. Dişin dış yüzeyine işlem yapılır. Uyuşturulmaya gerek kalmaz.

  1. Diş beyazlatma işlemi kalıcı mıdır ?

Diş beyazlatma işlemleri kalıcı işlemler değildir. Ama rengin uzun süre korunması mümkündür. Kişinin ağız ve diş bakımını iyi gerçekleştirmesi ve uzak durması gereken alışkanlıklardan vazgeçmesi rengin ömrünü uzatır.

  1. Diş beyazlatma yaşı kaçtır ?

Diş beyazlatma işlemi, 18 yaş ve üstü kişilere uygulanmalıdır. 18 yaş altı kişilerde tedavi uygulanması önerilmez.

  1. Hamilelikte diş beyazlatma yaptırılır mı ?

Herhangi bir bilimsel çalışma olmasa da hamilelikte diş beyazlatma işlemi düşünülmemelidir. Güvenlik için doğum sonrasına ertelenmelidir.

  1. Diş Beyazlatma fiyatları nedir ?

En çok merak edilen bu sorunun cevabını, tedavi olmak istediğiniz klinik verebilir. Diş beyazlatma fiyatları birçok etken sebebiyle değişiklik gösterebilir. Diş hekiminiz muayene sırasında size en net bilgiyi verebilir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x