Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

DOĞRU BESLEN, SAĞLIKLI YAŞA

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık Haftası Münasebetiyle Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun yaptığı açıklamada; Sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken en önemli kuralın hijyen kuralları olduğunu, hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
 
DİŞ MUAYENESİ YAPILMALI
Sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken en önemli kuralın hijyen olduğunu belirten Dr.Mustafa uzun, ‘Çünkü temizlik birçok hastalık mikrobunun bulaşmasını önlemektedir. Vücudumuzu çevreleyen derimiz, dış ortamdan vücudumuza giren mikroplar için ilk engeli oluşturduğunu düşünürsek deriden başlayarak el, ayak, saç, ağız ve diş sağlığı için hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Eller sık sık ve kalıp sabunlar kullanılarak yıkanmalıdır. Ağız ve diş sağlığı hangi yaşta olursanız olun önem verilmesi gerekmektedir. Diş ve diş eti sağlığı özellikle ilerleyen yaşlarda çok önemlidir. Mutlaka senede en az bir kez diş muayenesi yapılmalıdır.’ diye konuştu.
 
ABUR CUBUR HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARTIR
Sağlıklı bir yaşamı koruyacak ve geliştirecek en önemli etkenlerden birinin de dengeli ve yeterli beslenme olduğuna değinen Dr.Mustafa Uzun, şöyle devam etti: ‘Tek tip beslenme, abur cubur alışkanlığı, ayaküstü atıştırma ve hareketsizlik pek çok rahatsızlığa zemin hazırlamaktadır. Yağ içeren yiyecek tüketiminin artışı, lifli gıdaların alınmaması ve ailelerin evde yemek yapmak yerine dışarıdaki hazır yiyeceklere yönelmeleri diyabet ve obezite hastalıklarına davetiye çıkarabileceğini unutmayın ‘ ifadesini kullandı. Sportif aktivitelerle kas kütlesinde azalmanın engellenebileceğini belirten Dr. Mustafa Uzun, kemik yapıyı uyarma ve kalp damar sağlığını korumak gibi birçok olumlu etkiyi sağladığını söylüyor. Doğru ve düzenli egzersizin sağlığa yararlarından bahseden Sağlık Müdürü, ofis içinde mümkün olduğunca hareketli olunması gerektiğine dikkat çekti.
ZAMANA KARŞI KOYMA YOLLARINI ÖĞRENİN
Genetik yatkınlık, kötü şehirleşme, sağlıksız konutlar, stres, sosyoekonomik yetersizlikler gibi kontrol edilemeyen faktörlerle sürekli karşı karşıya kalındığına dikkat çeken Sağlık Müdürü Uzun , bu durumların kötü etkilerini yok etmenin kimi zaman imkansız olduğunu söyledi. Bu durumdan kurtuluş yolu olarak etkenlerle başa çıkmanın yollarının öğrenilmesini öneren Sağlık Müdürü Uzun ‘Elektromanyetik kirlilikten ve zararlı çevre faktörlerinden korunmak, zararlı alışkanlıklar uzak durmak ve uyku düzeni sağlamak başlıca korunma yöntemleridir. Kaliteli bir uyku günde en az 7 saat, 11.00 – 03.00 saatlerini kapsamalıdır.Düzenli ve kaliteli bir uyku daha zinde olmanızı sağlayacak en önemli etkenlerdendir. Sigara ve alkolden uzak durun. Sigara bağışıklık sistemine olumsuz etki ederek hastalıkların oluşumunu kolaylaştırmaktadır. Aşırı alkol tüketimi de sigara ile birleştiğinde çok daha zararlı hale gelebilir. Yazın açık renkli, kışları ise; koyu renkli ve hava dolaşımına izin veren giyecekleri giymek sizi mevsimsel olumsuz etkilerden koruyacaktır’ şeklinde bilgiler verdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu