Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Dolara ilgi azaldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’deki darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin üzerlerinde, teşkilat içindeki konumlarını simgeleyen 1 dolarların çıkması, düğünlerde ‘alaturka’ olarak atılan düzmece dolarlara olan ilgiyi bile bitirdi.

 

ESNAFIN İŞLERİNİ ETKİLEDİ

Darbe girişiminin ardından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı askerler, halk görevlileri ve iş adamlarının cebinden çıkan F serisi 1 dolarların, teşkilat içindeki hiyerarşik yapıyı ortaya koyan şifreli mesajlar içerdiği öne sürüldü. Bu nedenle Türkiye gündemine oturan 1 dolarlar, Kırıkkale’de bulunan kuyumcu esnafı ve döviz işletmelerini etkiledi.

 

ÜZERLERİNDEN ÇIKMIŞTI

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kuyumcu Esnaflarından Erkan Başer, vatandaşların dolar yerine 5 TL’lik banknotlar yaptırdığını söyledi. Başer, “Türkiye’deki darbe girişiminin ardından gözaltına alınan FETÖ üyelerinin üzerinde, 1 dolarların çıkması, düğünlerde ‘alatura’ olarak atılan sahte dolarlara olan ilgiyi bitirdi” dedi.

 

ŞİFRELİ MESAJLAR İDDİASI

Başer, Darbe girişiminin ardından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı askerler, kamu görevlileri ve iş adamlarının cebinden çıkan F serisi 1 dolarların, örgüt içindeki hiyerarşik yapıyı ortaya koyan şifreli mesajlar içerdiği öne sürüldü. Bu nedenle Türkiye gündemine oturan 1 dolarların Kırıkkale’deki satışları azaldı” ifadesinde bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x