GündemKırıkkaleManşet

Düğün patlaması

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ramazan ayının girmesi ile birlikte ara verilen düğün törenleri bayramın ardından tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta sonu da ilimizde her mahallede bir ve ya iki düğün töreni ile karşılaşılırken, düğün salonlarında da  düğün patlaması yaşandı

 

HER MAHALLEDE DÜĞÜN

Ramazan ayının başlaması ile birlikte ilimizde yapılan düğün ve nişan törenlerine tabiri caizse  ramazan molası verilmişti. Ramazan ayının sona ermesi ve Ramazan Bayramın da bitmesi ile ilimizde düğünlerde adeta bu hafta patlama haftası oldu.   İlimizde geçtiğimiz aylarda hafta sonlarında 100 ile 150 arasında  düğün yapılıyordu. Bu hafta sonu ise bu rakam tavan yaparak 200 ile 250 arasında değişti. Özellikle sokak düğünlerinin yasak olmadığı samsun yolu üzerindeki mahallelerde her mahallede bir veya iki düğüne rast gelindiği görüldü. Sokak düğünlerini yasak olduğu Samsun yolu altında ise düğün yapacak vatandaşlar düğün salonlarına başvurdular. Her düğün salonunun hafta sonu 4 ve ya 5 düğüne sahne olduğu görüldü. Havalarında iyi gitmesi nedeniyle açılan düğün sezonun Kasım ayına kadar sürmesi bekleniyor.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu