EğitimManşet

EBİKO 2014’te büyük başarı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında yerel ve ulusal yarışmalarda birçok başarıya imza atan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 10. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı EBİKO (Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşturma) 2014’te dünya finalisti olup ilimize bronz madalya kazandırdılar!
BÜYÜK BAŞARI
Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Projesi CEZKA,  6335 öğrenci 4750 Eğitimde bilişim kültürü oluşturma projeleri arasında ilk 100’e girdi. Edebiyat Öğretmeni Nurcan Akbaş’ın danışmanlığında 12-A sınıfı anestezi bölümü öğrencileri Sefa Uygun ve Ali Özdemir’in hazırladıkları CEZKA dünya çapında üçüncülüğü paylaştı.  Web Sayfası dalında dünyanın dört bir yanından 38 ülkenin katılımıyla gerçekleşen yarışmada 850 okul arasında ilk 18 okul arasında yerini alan CEZKA yani Cumhuriyet’imizin Eş Zamanlı ve Kronolojik Ansiklopedisi adlı WEB Sayfası ile ilimiz büyük bir başarıya imza attı.
ÖĞRENCİLERE HER AÇIDAN YARDIMCI OLUNUYOR
Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Murat Özsoy, ilimize ulusal ve uluslararası başarı kazandırmaktan kurum olarak mutluluk duyduklarını belirtirken Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin mesleki eğitimlerine titizlik gösterildiğini bunun yanı sıra da mümkün olduğu kadar sosyal aktivitelere dahil edildiklerini belirtti. Özsoy, öğrencilerinin hayata her açıdan hazırlanmalarına destek olunduğunun altını çizdi. Özellikle bilişim eğitimde ve günlük hayatta vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmişken bu alanda öğrencilerinin yaptığı  çalışmanın bir ihtiyaca cevap veriyor olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
FAZLASIYLA HAK ETTİK
Proje Danışman Öğretmeni Nurcan Akbaş, haftada üç gün staj yapan iki gün okula devam eden bunu dışında dershaneye giderek KPSS hazırlığı yapan Anestezi Bölümü öğrencilerinin ve ailelerinin bu özveriyle teşekkürü ve madalyayı, başarı belgelerini fazlasıyla hak ettiklerini belirtti. Özellikle Ebiko finalistleri, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin edebiyat öğretmenleriyle böyle bir yarışmada yer almalarına şaşırdıklarını ifade ettiler. Jüri üyeleri de CEZKA’nın hem içerik hem içeriğin işleniş şeklinin orijinal olduğu ifade ettiler. Öğrencilerin ve öğretmenlerin branşları itibariyle diğer finalistlerden farklılığı da dikkat çekmiştir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu