GündemManşet

Soma şehitleri için fidan dikildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün, Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği fidan dikim töreninde Gönül Elçileri Soma’da meydana gelen faciada hayatını kaybeden 301 şehit için fidan dikti.
GENİŞ KATILIM
Vali Kolat’ın eşi İlksen Kolat himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri programı kapsamında 14 Mayıs 2014 tarihinde Manisa İli Soma ilçesinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden 301 şehit için Kırıkkaleli anneler tarafından 301 adet fidan dikildi. Gönül Elçileri Hatıra Ormanı ağaç dikim programına Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, İkinci Asliye Hukuk Hakimi Aliye Saat Kaçar, Kırıkkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Dilek Öztaş,  İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut ve eşi, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, Orman İşletme Müdürü Ramazan Öztürk, , İl Milli Eğitim Müdürü Bahattin Kapusuz, davetliler, bayanlar, tema yetkilileri ve izci grupları katıldı.
33 KORUYUCU AİLE VAR
Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, Gönül Elçileri Projesi hakkında bilgi vererek Kırıkkale 33 koruyucu aile bulunduğunu ve bunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.
BÜYÜK ACILAR YAŞADIK
Kısa bir konuşma yapan İlksen Kolat; “Hepiniz hoş geldiniz. Burada sizi görmekten gerçekten çok mutluyum. Biz bu yıl “Anneler Günü” kapsamında dul annelerimize yemek verdik. Geçen hafta ki programımızda ağaç dikimini gerçekleştirmekti. Yaşadığımız acı dolayısıyla biz buradaki programı yapamadık.  Geçen hafta Türkiye olarak büyük acılar yaşadık. Soma’daki annelerin Allah yardımcıları olsun. Tüm millet olarak bu acıyı beraberce yaşadık. Allah ailelerine sabır versin. Bizler Soma’da  hayatını kaybedenler anısına  burada fidan  dikeceğiz. Bugün Gönül Elçileri olarak sizin burada olmanız gerçekten çok mutluluk verici. Bir de Kırıkkale’ de yeşil alana sahip olduğumuz için ayrıca bir sevincimiz var. Hepinize burada bulunduğunuz ve ağaç dikimine yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.
GELECEK AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ
Vali Ali Kolat da yaptığı konuşmada “Bu çocuklarımız ağaç sevgisini, anne sevgisini, çocuk sevgisini bu yaşta öğrenmeleri geleceğimiz ve ülkemiz açısından son derece önemli. Ben bu vesileyle hem izci kardeşlerime hem Temacılara güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. Soma ilçesinde çok büyük bir acı yaşadık. Allah mekânlarını cennet eylesin. Annelerine, babalarına, kardeşlerine ve eşlerine Allah sabır versin. Çok büyük bir acı yaşadık. Biz bugün bu ağaçları dikerken onların niyetine dikmiş olalım. Güzel bir hatıra ormanı olarak Kırıkkale’mize kazandırmış olsun. Biz hakikaten Türk insanı olarak gönül insanıyız. Birbirimize karşı saygı ve sevgi içerisinde hem insanımızı güzelleştirmek hem ülkemizi güzelleştirmek zenginleştirmek, yeşillendirmek adına yaptığımız bu güzel çalışmalar inşallah hayırlara vesile olacaktır. Hakikaten Kırıkkale’mizin de buna ihtiyacı var.
ORMANLAŞMA SEVİYESİ YÜZDE 18
Bizim ormanlaşma seviyemiz %18’e yaklaştı. Ama bu bizim için yeterli değil. Yeşil alanları daha da fazla artırmamız gerekir. Bu anlamda kim ağaç dikiyorsa, kim güzel bir adım atıyorsa onları kutluyorum. Tebrik ediyorum. Bu tür çalışmalarımızı yoğunlaştırmak istiyoruz. Gönül Elçileri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.  İnşallah aynı periyotta artarak devam edecektir.  Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Sadece bir çocuğu yanına alıp koruyucu aile olmak değil, hepimiz koruyucu aile olmaz zorundayız. Bu vesileyle bu yönlü çalışmalardan dolayı ben herkesi kutluyorum” dedi.
HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
Daha sonra programa katılan davetliler 301 fidanı toprakla buluşturdular. Program sonunda İlksen Kolat yaptığı açıklama da; “Anneler Günü programı kapsamında Anneler Günü Hatıra Ormanı oluşturulmuştur. Bu alanda bugün Soma şehitlerimizin anısına 301 fidanımızı toprakla buluşturduk. Allah onlara rahmet eylesin. Diktiğimiz fidanlarımıza da Allah uzun ömür versin”  dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu