ManşetSağlık

Ebola’ya karşı hazırlıklı olunmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü Ebola Virüs Hastalığı (EVH) konusunda gereken tedbir ve önlemleri belirlemek üzere toplandı.

Yüksek ateşle ilk bulgular başlıyor

Yapılan toplantı hakkında bilgiler veren Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, Ebola Virüs Hastalığı (EVH)’nın ebola virüsünün sebep olduğu, yüksek mortalitenin görüldüğü, akut başlangıçlı, yüksek ateş, gastro intestinal semptomlar ve kanamayla seyredebilen bir hastalık olduğunu ifade etti. Güngüneş, “Ebola Virüsü, insanlara enfekte hayvanların organ, kan ve vücut sıvıları ile yakın teması ile bulaşır. Hastalık akut yüksek ateş 38,5 ile ilk bulgular başlar. Ateş,baş ağrısı,kas  ve eklem ağrısı,halsizlik, ishal, kusma,mide ağrısı, iştahsızlık ateş içeren semptomların başlamısından itibaren bulaştırılıcık başlar” dedi.

Türkiye’de vaka yok

Türkiye’de bu hastalıkla bağıntılı bir vaka yaşanmadığını da sözlerine ekleyen Güngüneş, “Ebola Virüs Hastalığı (EVH) ile ilgili olarak halen Nijerya,Liberya, Gine ve Sierra Leone olmak üzere bazı Batı Afrika ülkelerinde salgın yaşandığı  bilinmektedir. Ülkemizde bugün itibari ile herhangi bir vaka bulunmaktadır. Ancak hastalığın görüldüğü bölgeyle ticari ilişkilerimiz ve sayahatin olması sebebiyle ülkemizde vaka görülmesi ihtimaline karşın hazırlıklı olunması gerekmektedir” dedi.

Sunum yapıldı

Güngüneş sözlerini şöyle tamamladı; “Bu kapsamda şüpheli vakaların takiplerinin yapılması,vakalara yaklaşımda gerekli tedbirlerin alınması, uygun numunelerin alınarak tanı için referans laboratuvara uygun şartlarda gönderilmesinin sağlanması ve sağlık personelinin Ebola Virüsü hakkında bilgilendirilmesine Yönelik Tüm Toplum Sağlığı Merkezi sorumluları ve diğer sağlık kurumlarından gelen sağlık personellerine Bulaşıcı Hastalıklar Ve Çevre Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ayşegül Gençay tarafından sunum yapılmıştır.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu