GündemKırıkkaleManşet

EDES Kırıkkale’de yaygınlaşacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Engellilerin kamu hizmetlerine erişimini sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hayata geçirilen Engelliler Destek Programıyla 4 yıl içerisinde, 850 bin kişiye ulaşıldı.

 

KAYNAKLAR AKTARILACAK

EDES’in 2015 yılı bütçesinin 4 milyon lira olduğunu, programın engellilik oranının en yüksek olduğu Çorum ve Giresun’da devam etmesi için, gerekli ödeneğin bu illere aktarılacağını belirten Çiftçi, 2015 yılı ödeneğinin ise Afyon, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muğla, Nevşehir, Tekirdağ, Uşak, Yalova’nın eklenmesiyle yaygınlaştırılarak uygulanacağına da dikkati çekti. Çiftçi, şöyle devam etti: “Bakanlığımızın teklif çağrısına, 2015 ödeneğinin kullanılacağı 18 ilden 166 proje, valilik EDES hesaplarındaki ödeneğin aktarılacağı Çorum ve Giresun’dan 38 proje olmak üzere 20 ilden 204 proje teklifi geldi. Valilik EDES hesaplarındaki ödeneğin kullanılacağı Çorum ve Giresun’da 12 proje desteklenecek. 2015 ödeneğinin kullanılacağı illerde ise 48 proje için valiliklere 2 milyon 706 bin 640 lira 28 kuruş kaynak aktarılacak.”

 

YEREL İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

2015 yılı EDES kapsamında finansmanı ve desteklenmesi uygun görülen projeler, “www.eyh.gov.tr/” adresinden öğrenilebilinecek. EDES, valiliklerin yetki ve sorumluluğunda yerel düzeydeki kamu kurumları, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından hazırlanıyor ve uygulanıyor. Bu yönüyle EDES, projelerin hazırlanması ve uygulanması sürecinde, yerele özgü ihtiyaçların karşılanmasını ve engellilik konusunda yerel sahiplenmeyi sağlayan bir program olma özelliği taşıyor. EDES kapsamında 2011 yılında Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde 11 ilde 33, 2012’de yine aynı illerde 63 proje hayata geçirildi.  Program 2013’te yaygınlaştırılarak Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak’ı da kapsayarak 60 proje gerçekleştirildi. 2014’te ise bu illere Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir’de eklenerek 50 proje uygulandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu