EğitimGündemKırıkkaleManşet

Zenginleştirilmiş Kütüphane açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Alişen İğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği  İşbirliği ile “Öğrenmeyi öğreniyorum” ile “Okullar hayat olsun ” Projeleri Kapsamında Zenginleştirilmiş Kütüphane açılışı yapıldı.

 

AÇILIŞI YAPILDI

Alişen İgde Teknik ve Anadolu Lisesi, Kaletepe Mahallesindeki vatandaşlara Zenginleştirilmiş Kütüphane hizmeti sunması mahalleli tarafından da taktirle karşılandı. Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphanenin öğrenci ve velisine, mahalleliye açılışına  İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Şener, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Işık, Okul Müdürü Turgay Çınar, Okul Aile Birliği Başkanı  Bedirhan Akbulut, Öğrenci ve velisi ile  mahalleli  tarafından açılışı yapıldı.

 

KULLANIMA AÇIK TUTULMALI

Açılış sonrası heyet kütüphaneyi gezerek her masanın ve bölümün kullanım bilgilerini aldılar. Bazı veliler raflarda kitap araması da çok dikkati çekti. Tüm aranacak bilgi ve belge, Roman kok konular bilgisayarlarda olduğu bilgisi verildi. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin,  konuşmasında “Bilgi ve iletişim teknolojilerine entegre olmuş Z. Kütüphanelerin okullarımızda yaygınlaşmasından memnunuz. Kütüphanelerin velilerin ve öğrencilerin mümkün olduğunca rahat şekilde yararlanacağı, okul binalarının en kolay ve rahat yerinde sürekli kullanıma açık tutulması gerekmektedir”

 

TEŞEKKÜR ETTİ

“Öğrencilere  ‘’Öğrenciye Öğrenme’’ (öğrenmenin peşine düşme ve bu konuda ısrarcı olma ) yeteneğini kazandırmada Z. Kütüphanelerin önemli bir rolü vardır. Öğrencilerin sorumluluk duygusunun gelişmesinde, takım ruhu ile birlikte çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazanmasında, sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde ve zararlı alışkanlıklardan korunmasında Z kütüphaneler yanında okul bahçeleri de yeniden düzenlenecektir. İmkânlar dâhilinde açılacak olan spor alanları öğrencilerin ve çevrede yaşayan insanların hizmetine sunulacaktır.   Kütüphanenin öğrencilere ve çevrede yaşayan insanlara hayırlı olmasını diliyorum. Okul Aile Birliği Başkanı Bedirhan Akbulut’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim”  dedi

 

ÖĞRENME İMKANLARI GENİŞLETİLMELİ

Okul Müdürü Turgay Çınar ise şu bilgileri verdi “Z(Zenginleştirilmiş) Kütüphanenin kurulma amacını ve faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz. Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) nin Kurulma Amacı: okulumuzun öğrenciler ve yetişkinler için birer .“hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme-dinlenme aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesi amaçlanmıştır. Z Kütüphaneler, İnternet hizmeti sunan, içerisinde temel eserleri barındıran kütüphanelerdir. Bu alanda öğrencilere ödevlerini hazırlama ve çıkış alma imkânı sunulmaktadır. Önümüzdeki günlerde okul bahçesini yeniden düzenlenecek ve voleybol, basketbol ve futbol alanlarının inşa edilerek öğrencilerin ve çevre insanlarının hizmetine sunacağız. Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) den Beklenen Faydalar, Okul bina ve eklentileri ile okul bahçelerinden yeterince yararlanılması, Okul-aile ilişkisi ve ailelerinin okula aidiyetlerinin güçlendirilmesi, Halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması, Hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması, Ülke kaynaklarının etkin kullanılması, Toplumun öğrenme imkânlarının genişletilmesidir ‘’açıklamalarında bulundu.

 

Haber-Foto: ARİF ÇAKIROĞLU

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu