Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Eğitim parkı trafik bilincini artıracak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun törenle açılışını yaptığı Kırıkkale’nin Bahşili ilçesi girişinde 15 dönümlük alana kurulan ve çocukların trafik, itfaiye, ilk yardım ve AFAD eğitimlerini eğlenerek öğreneceği Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret etti.

PARK HAKKINDA BİLGİ ALDI

Kırıkkale Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı gezen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, personelden eğitim parkı hakkında bilgi aldı. Ziyaret süresince Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’a, Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve İl Emniyet Müdür Yardımcıları eşlik etti. Genel Müdür Aktaş, “Ülkemiz ve dünyamız için trafik güvenliği önemli bir meseledir. Çocuklarımızın doğru alışkanlıklarla donatılarak, bilinçli sürücü ve yaya olarak yetişmesinde çocuk trafik parklarının etkili olduğunu gördük. Bu tür uygulama ve kampanyalarımız her zaman devam edecektir” ifadesini kullandı.

BİLGİ VE TECRÜBE KAZANACAKLAR

Trafik eğitim parkları sayesinde binlerce çocuğa eğitim verildiğinin altını çizen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Hedefimiz milyonlara ulaşarak çocuklarımıza ve ailelerimize yepyeni bir trafik eğitimi aşılamaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın da bu gibi eğitim yerlerinde daha da bilgi ve tecrübe kazanacağına inanıyorum” diye konuştu. Aktaş, Kırıkkale Trafik Eğitim Parkı’nın çok güzel bir proje olduğuna dikkati çekerek, İl Emniyet Müdürü Çorumlu ve ekibine teşekkür etti. Aktaş, “Burada çocuklarımız hem temel trafik eğitimi hem de ilk yardım eğitimi alıyorlar. Yine AFAD ve itfaiye görevlileri tarafından bilgilendiriliyorlar. Aynı zamanda çocuklar için günlük eğlence alanı olarak da kullanılıyor. Gerçekten çok iyi düşünülmüş, iyi proje edilmiş çok güzel bir çalışma. İnşallah bu ve benzeri projelerimizi diğer illerimizde de yaygınlaştıracağız” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x