GündemKırıkkaleManşet

“Elimizden geleni yapıyoruz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünü yaptığı  “Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi” kapsamında Kırıkkale’de bulunan Sığınmacılarla birlikte Makro AVM’de düzenlenen yemekli programda bir araya geldiler.
 
120.000 TL BÜTÇE
Programda Vali Ali Kolat ve Eşi İlksen Kolat’ın yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve diğer yetkililer de bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, “Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Entegrasyonu Projesi” hakkında bilgiler verdi. Verilen bilgilerde, Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler kalkınma Ajansının desteği ile 120.000 TL bütçe ayrılan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce koordinatörlüğü yapılan bu projenin paydaşlarının Bahşılı Kaymakamlığı, Kırıkkale Sevgi Anneleri Derneği ve Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olduğu belirtildi. Ayrıca projenin, Temel Türkçe Eğitimi, Kamu Kurumlarının Tanıtılması, Sportif Faaliyetler, Kardeş Aile Etkinliği, Yarım Tencere Kampanyası, Çanakkale-Gelibolu Gezisi olmak üzere 6 aşamadan oluştuğu da ifade edildi.
 
SAVAŞ BİRAN ÖNCE BİTER VE EVLERİNİZE KAVUŞURSUNUZ
Programda Vali Kolat, Sığınmacıların ilimizde huzur ve güven içerisinde yaşadıklarını dile getirerek yaptığı konuşmada; “Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu oldum. Ama tabi ki ülkenizde olmayı ve daha iyi şartlarda yaşamayı hepiniz isterdiniz. Ülkeniz şuan zor bir dönemden geçiyor. Türkiye de kardeşlerimiz olarak sizleri misafir ediyoruz. Tabi burada evinizdeki sıcaklığı bulamayacaksınız. Ama bizler Müslüman kardeşleriniz olarak elimizden gelen sıcaklığı, dostluğu ve kardeşliği göstermeye çalışacağız. Biz Valilik olarak, Türk Hükümeti olarak sizleri daha iyi ağırlamak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Eğitim açısından, sağlık açısından ekonomik açıdan gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sizlerin mağdur olmamanız için, çocuklarınızla birlikte daha iyi bir yaşam sürebilmeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. İnşallah ülkenizdeki savaş biran önce biter ve evlerinize kavuşursunuz.” dedi. Daha sonra, Vali Ali Kolat ve Eşi İlksen Kolat Hanımefendi Sığınmacı Aileler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu