Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Emekli kira ve yakacak yardımı istiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kömürün ton fiyatının ortalama 1600 TL Olduğuna dikkat çeken TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin kira, kömür, odun aidat elektrik su mutfak tüpü ve benzeri kalemlerin bir ailenin harcama kalemlerinin yüzde 20 si veya 30 u arasında kaldığına inanmak mümkün görünmüyor. TÜİK in bu hesaplamaları hangi ülkede yaptığını açıkçası çok merak ediyoruz” diye konuştu.

EK BİR ÖDEMEYE TABİ TUTULMALIDIR

TUİK’in diğer temel insan ihtiyaçları arasında saydığı tatil, seyahat eğlence ve benzeri kalemlerini emekli ve ailesinin yakınından bile geçmediğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, bütün bu değerlendirmelere bakıldığında emeklilerin bilhassa kış aylarında yakıt ve kira ihtiyaçlarına ihtiyaç duydukları açıkça görüldüğünü vurguladı. Başkan Aytekin “Ülkeyi yönetenlerden talebimiz emekli ve ailesinin zorlu kış aylarında geçimlerine katkı sağlayacak şekilde kira ve yakacak yardımı adı altında ek bir ödemeye tabi tutulmalarıdır” ifadesini kullandı.

BU KÖPRÜ ASLA YIKILMAMALIDIR

Aytekin “Ancak unutulmamalıdır ki emeklileriniz geçmişle gelecek arasında yaşayan ve dimdik ayakta durması gereken yegane köprüdür. Toplumu bir araya getiren beraberliği kardeşliği mili ve manevi değerlere bağlı kalmayı temin eden en önemli tutkaldır. Milletin bu köprüsünün onurla ve gururla dimdik ayakta durabilmesi ülkemizin geleceğinin en önemli teminatıdır. Bu köprü asla yıkılmamalıdır. Tıpkı 2000 öncesi 23 yıl süren intibak sorunumuzun çözümü talebimize promosyon talebimize bayram ikramiyesi talebimize Banka kuyruklarının kaldırılması talebimize ve KEY ödemeleri talebimize olumlu yanıt verildiği gibi iktidarın ihtiyaçtan hasıl olmuş bu kira ve yakaçak yardımı talebimize de olumlu yanıt vereceğine inanıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x