Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Kamuda Koordinasyon Sıkıntısı Var

KAYSEM’in konuşmacı olarak katılan Vali Haktankaçmaz yaşanan sorunlara dikkat çekti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KAYSEM’in konuşmacı olarak katılan Vali Haktankaçmaz yaşanan sorunlara dikkat çekti

Kırıkkale Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen 12. Uluslararası Kamu Yönetimi Sempozyumu’nun (KAYSEM) açılışı yapıldı. Hukuk Fakültesi Konferans salonunda başlayan konferansta konuşan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, kamuda uygulamada yaşanan sorunlara parmak bastı ve önerilerde bulundu. Kamuda koordinasyon sıkıntısının yaşandığına değinen Vali Haktankaçmaz, sadece kamudan sorumlu, kamu yönetimini bilgilendirecek bir Kamu Yönetim Kuruluna ihtiyaç olduğunu söyledi.

67 ÜNİVERSİTEDEN 210 AKADEMİSYEN

2007 yılından bu yana düzenli olarak her yıl organize edilen Uluslararası Kamu Yönetimi Sempozyumu’nun (KAYSEM) 12.si Kırıkkale Üniversitenin ev sahipliğinde başladı. “Türkiye’de Toplum, Yerleşim ve Yönetim Tartışmaları” ana temasıyla başlayan sempozyuma 5 ülkeden ve Türkiye’de bulunan 67 üniversiteden 210 akademisyen katılıyor. Toplamda 158 bildirinin sunulacağı sempozyumun açılış töreni Hukuk Fakültesi Konferans salonunda yapıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hasan Yaylı, “2007 yılında başlayan KAYSEM yolculuğunun 12. Durağı bir Cumhuriyet kenti olan Kırıkkale olarak belirlenmiştir. Kamu yönetimi alanına ilgi duyan araştırmacılar için bir buluşma ve akademik etkileşim platformu olan KAYSEM organizasyonları aynı zamanda Türkiye’de kamu yönetimi eğitiminde ortak bir aklın ortaya çıkmasını sağlamak amacını da taşımaktadır. Diğer taraftan kamu yönetiminin güncel sorunlarına ilişkin en üst düzeyde bilgi ve fikir paylaşımı yanı sıra akademik bir tartışma ortamına da zemin oluşturmaktadır. 12. KAYSEM toplantısının da KAYSEM’in bu temel felsefesine katkı sağlayacağını umuyorum” diye konuştu.

GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTILAR ÖNERİLERİNİ SIRALADILAR

TÜBİTAK, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kırıkkale Üniversitesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği Sempozyumun açılış oturumu Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Prof. Dr. Eyüp Günay İsbir, Prof. Dr. Kemal Görmez ve Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen’in katılımı ile gerçekleşti. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Eyüp Günay İsbir’in yaptığı oturumda akademisyenler görüş ve düşüncelerini paylaşırken, önerilerini sıraladı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ın Yüksek Öğretim Kurulundaki bir toplantı nedeniyle sempozyumun açılışına katılamadığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Üniversitemiz bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmanın kararlılığını her zaman göstermektedir. Üniversitelerin görevleri eğitimin öğretimin yanı sıra araştırmaların toplumla buluşturulması, paydaşlara aktarılması, paydaşlarla iyi ilişkiler kurulması en önemli özelliklerindendir. Bu sempozyumunun başarılı geçmesini temenni ediyor katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

BU KAYSEM DİĞERLERİNDEN DAHA FARKLI

Türkiye’de büyük bir öneme sahip konudaki bir etkinliğin Kırıkkale’nin ev sahipliğinde gerçekleşmesinin Kırıkkale için ayrı bir gurur vesilesi olduğunu belirten Vali Dr. M.İlker Haktankaçmaz, sempozyumun organizesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bu sempozyumun daha önceki yıllarda yapılanlardan çok daha farklı bir anlamı olduğunu düşündüğüne işaret eden Vali Haktankaçmaz, “Kamu yönetimi açısından çok farklı bir döneme girdik. Hepinizin bildiği gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçtik. Bu sempozyum hem akademik camia için, hem de uygulayıcılar için önemli. Bu KAYSEM’in de bu yeni sisteme geçmemizin ardından düzenleniyor olması nedeniyle bu etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Bir kısım yol haritası çizildi, bir kısmı da çiziliyor yeni sistem yavaş yavaş oturacak ama önemli olan sistemin olabildiği kadar etkili bir biçimde çalışabilmesini temin etmek, bu nokta da akademik görevlere de büyük görev düşüyor” sözlerine yer verdi.

KAMU YÖNETİM KURULU OLUŞTURULMALI

Sempozyumun açılış oturumunda da bir konuşmacı olarak yer alan Kırıkkale Valis Haktankaçmaz, uygulamada yaşanan aksaklıklar konusunda görüş ve düşüncelerini paylaştı. Türk kamu yönetiminde koordinasyonun çok büyük bir sıkıntı oluşturduğuna dikkat çeken Vali Haktankaçmaz, hem kurumun kendi içerisinde, hem de kurumlar arasında bu sıkıntının yaşandığına işaret etti. Uzlaşma ve birlikte çalışma kültürünün zayıf olduğundan bahseden Vali Haktankaçmaz, koordinasyon sıkıntısının merkez ile taşra arasında daha fazla olduğuna vurgu yaptı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde de yine kilit noktanın personel olduğunu söyleyen Vali Haktankaçmaz, “Sorunların üstesinden gelmek istiyorsak yüksek ücret ama iş kaybetme korkusu. Personelde iş kaybetme korkusunun olması gerekiyor” diye konuştu. Kamuda yaşanan sorunlar konusunda birde öneride bulunan Vali Haktankaçmaz, tamamen kamudan sorumlu, kamu yönetimini bilgilendirecek Kamu Yönetim Kurulu yada Yerel Yönetim Kurulu gibi bir kurumun oluşturulması gerektiğini savundu.  Sempozyumun açılışına Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, akademisyenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Sempozyum bugün ve yarın yapılacak oturumlarla devam edecek.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
zeki
zeki
10 Aralık 2018 22:39

sayın valim kordinasyondan öte hizmet yok herkes oturduğu koltuğu bırakmama derdinde. vatandaş gittiği yerde cezasını alıyor hastanede bir mr a 2 ay süre veriliyor Allah korusun önemli bişeyi varsa hasta öldü gitti.diş hastanesi hastalara hiç bakmıyor dişiniz hava alıyor ağrıdan duramıyosunuz acele hastaneye gidiyosunuz 2-3 saat sıra bekleyip içeri giriyosunuz dr.neyin var diyor söylüyorsunuz ağrınızın çok olduğunu duramadığınızı .ama dr.ne diyor farketmez beyfendi randevu alıp tekrar geleceksiniz en fazla 5 dakikalık bir dolgu işlemi çıkıyosunz ağrıyla randevuyu arıyosunuz tam 15 gün sonraya sıra alıyosunuz.15 gün bu dayanılmaz ağrıyı çekiyosunuz hepsi 5 dak.sürmeyecek biş işlemi doktor yapmadığı için.bumu hizmet şimdi .

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x