Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Emniyetten Basına Mücadele Bilgilendirmesi

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ilde bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarına madde bağlılıklarla mücadele konusunda bilgi verildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ilde bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarına madde bağlılıklarla mücadele konusunda bilgi verildi.

ANNE VE BABALAR DİKKAT

Emniyet Toplantı Salonu’nda yapılan bilgilendirmede “Mücadelede siz nerdesiniz” konusuna yer verildi.  Herkesin bir anne baba olduğu vurgusu yapılan toplantıda, anne ve babalar; uyuşturucu madde kullanan çocuğu ne kadar erken fark eder, ona yardımcı olunsanız bağımlılıktan kurtulma şansı o kadar aratacağı ifade edildi. Erken teşhis için çocuğunuzda şu ölçülere dikkat edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı; Bitkinlik, dalgınlık, halsizlik, Gözbebeklerinde büyüme ve sulanma, Gözlerde kızarıklık, donuk bakışlar, Burun akıntısı, kanama ve kızarıklık, Kusma, iştahsızlık, aşırı kilo kaybı, yüz renginin solması, Ağızda kuruma, vücutta kaşıntılar, Arkadaş çevresinin değişmesi, Aile içi ilişkilerin zayıflaması, Yalnız kalmayı tercih etmesi, Derslere olan ilgisinin azalması ve Bunların bazılarını çocuğunuzda gözlemlediyseniz”

BİRŞEYDEN BİR ŞEY OLMAZ

Türkiye’de ve Kırıkkale’de kullanılan ve insanları etkisi altına alan uyuşturucular hakkında bilgi veren emniyet mensupları, “Birşeyden bir şey olmaz almaz algısı çok yanlış bir algıdır. Benim çocuğum asla yapmaz” demeyin. Çocuğunuzun okulunu, okula giriş çıkış saatlerini, okulla ev arasındaki sürenin ne kadar olduğunu bilin ve takibini iyi yapın. Özel eşyalarını özellikle cep telefonunu karıştırmayın, ancak cep telefonu ile kiminle konuştuğundan ve mesajlaştığından emin olun. Çocuklarınızın kullandığı kelimelere dikkat edin. Örnek : chat, nick name, dalga dümen, Çocuklarınıza her zaman sarılın ve sevginizi gösterebilen bir ebeveyn olun. Çocuklarınızı koşulsuz sevgiyle sevdiğinizi hissettirin. Unutmayın ki yarının geleceği olan çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır ve bizim çocuklarımızdır.”

UYUMA UYGULAMASI AKTİF HALE GETİRİLDİ

Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır. Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA Uygulaması aktif hale getirildi.  UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x