Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

En büyük sorun işsizlik

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Süleyman Çelebi Kırıkkale’de partililerle bir araya geldi. Çelebi parti binası önünde yaptığı açıklamada, Taşeron sistemini kaldıracaklarını ve Kırıkkale’de işsizliği önleyeceklerini söyledi.
YAPTIĞIMIZ PROJELERİ PAYLAŞIYORUZ
CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Süleyman Çelebi bir takım ziyaret ve partililerle buluşmak için Kırıkkale’ye geldi. Çelebi Parti binası önünde yaptığı açıklamada Kırıkkale’nin en büyük sorunu işsizlik olduğunu söyledi. Çelebi yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin 25 bölgesine her hafta bir vekilimiz gidiyor ve hayata geçireceğimiz ön görüşmelerimizin yaptığımız projelerimizi paylaşıyoruz. Süre ve ilişkin neler yapacağımızı vatandaşlarımıza anlatarak genel merkezimizde değerlendiriyoruz Kırıkkale’nin içinde bulunduğu sorunu herkes biliyor en önemli sorun işsizlik sorunları arasında geliyor”
SURİYELİ İŞÇİLER ÇALIŞIYOR
“Bunun bir çözümü olması lazım ben sendikadan gelen biri olarak inanmadığım bir şeyi söylemem bunun tek reçetesi var kölelik sistemini kaldıracağız Amerika’da 12,13 saat çalışılıyor diye işçi bayramının nedeni 8 saatlik çalışma birçok yerde bizim işyerlerimizde 12 saat çalışılıyor. Genellikle Suriyeli işçiler çalışıyor” diye konuştu. İşsizlik sorunun reçetesi olduğunu dile getiren Çelebi, “Biz ne yapacağız bunu önleyeceğiz bunun reçetesi var o reçete kölelik sistemini kaldırmaktır 12-13 saatlik çalışmayı biz kaldıracağız çalışma saatine 40 saat indirip herkes işine aşına gidecek ve Türkiye’deki çalışma resmi olarak yüzde 2’ye düşecek bu bizim ülkemizde var”
HUZURLU ÜLKE OLMAYI HEDEFLİYORUZ
“Olacak bir şey Taşeron örgütleri ile konuştuk CHP taşeronlemeyi kaldıracak ve biz bunu vaat ediyoruz nasıl kaldıracağımız soruluyor bir kaç müteahhitte verilen parayı onulandan alacağız ve onu işçiye vereceğiz her bir ihale en az yüzde 35-40 ihaleye giriyor. Biz bunları kaldırarak daha huzurlu kazasız bir işsizliğin düşüren bir ülkeyi olmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.  Kırıkkale’de 40 bin üzerinde emekli olduğunu belirten CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal, “Bu emeklilerin çoğu MKE fabrikalarından emekli olmuştur. Ancak aldıkları emekli maaşları ile kıt kanaat geçinmeye çalışmaktadırlar”
MİLLİ GELİR ARTIŞI
“Emeklilerin hepsi açlık sınırının altıdaki maaşlarla geçinmeye çalışmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından emeklilerle ilgili 12 maddelik bir paket hazırlanmıştır. Bu paket bugün tamamen şehrimizi ilgilendiren ve şehrimizdeki 40.000 in üzerindeki emeklinin rahat bir nefes almaşım sağlayacak çözüm önerileri ile doludur. Değeri arkadaşlarım CHP iktidarında emekliler için tam bir intibak yasası çıkartılacaktır. Emeklilerin milli gelir artışından pay almaları sağlanacaktır” dedi.
YÜZDE 15 DESTEK PRİMİ
Önal, “Dini bayramlarda birer maaş emeklimize ikramiye olarak verilecektir. Emekli maaşına yıllık gıda enflasyonu dikkate alınarak her yıl düzenli zam yapılacaktır. Aldığı emekli maaşı ile geçinemediği için çalışan emeklilerimizin aylıklarından kesilen % 15 destek pirimi kesintisi CHP iktidarında kaldırılacaktır. Emeklilerden alınan katkı payı kesintilerinin tamamı CHP iktidarında kaldırılacaktır. Tüm emeklilerimiz ile dul ve yetim aylığı alanların maaşı açlık sınırının üzerinde olacaktır. Elinizi vicdanınıza koyarak bu seçimde oyunuzu verin” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu