Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

İŞKUR’dan İşsizlere büyük imkan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İŞKUR’a kayıtlı işsizlere imkan sağlayan İŞKUR, yürütülen program dahilinde Belediyeler ve Kamu kurumlarıyla işbirliğine geçerek istihdam sağlıyor. İŞKUR, Toplum yararına program adıyla yürüttüğü çalışma kapsamında işsizleri 9 ay süreyle istihdam edilmelerini sağlıyor.
ASGARİ ÜCRET VERİLİYOR
Kırıkkale’de “Toplum yararına Program” başlatan İŞKUR, Kırıkkale’deki işsizlere istihdam olanağı sağlıyor. 9 sürecek program dahilinde kayıtlı işsizleri kamu kurumları ve Belediyeler ile işbirliğine geçen İŞKUR, bugüne kadar 700 işsiz vatandaşa asgari ücretten maaş ödemesi yapıyor. Konu hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu, “Toplum Yararına Program İŞKUR’ un önemli projelerinden biri olduğunu belirterek. İşsizliğin yaygın olduğu dönemlerde İş Kurda kayıtlı işsizlerin kamu yararına işlerde çalıştırılmasıdır.” Dedi.
9 SÜREYLE ÇALIŞMA
İŞKUR destekli program dahilinde işsiz vatandaşlara ne gibi işlerin yaptırıldığı konusuna da açıklık getiren İl Müdürü Ulu, Çevre temizliği, Kamusal alt yapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işlerin yapılması, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı , Erozyon engelleme çalışmalarında işsizlerin 9 süreyle istihdam edilerek asgari ücret ödendiğine dikkat çekti.
DEVAM EDECEK
Toplum yararına Program dahilinde Kırıkkale Belediyesinde de istihdam olanağının sağlandığına işaret eden İl Müdürü Nazım Ulu, Belediyede 190 işsizin asgari ücretten çalışmaya devam ettiklerini ifade etti. Ulu, işsizlerin Belediyede çevre düzenlemesi, mezarlık bakımı alt yapı yenilenmesi, park ve bahçe bakımı vb. diğer işlerin yapımında değerlendirildiklerini hatırlattı. İl Müdürü Ulu, 8 ilçe Belediyesi ve 2 Belde Belediyesinde ise 230 vatandaşa iş imkanı sağlandığını belirtti. Ulu, gerekli ödenek çerçevesinde söz konusu projenin devam edeceğine işaret etti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu