Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSulakyurtYaşam

Faraşlı’da aşure şenliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulakyurt’a bağlı Faraşlı Köyü’nde Geleneksel Aşure Şenliği düzenlendi. Şenlikte Kaymakam Harur Kazez, köylülerle birlikte aşure kaynattı.

HER YIL DÜZENLENİYOR

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure şenliğine, Kaymakam Harun Kazez, Garnizon Komutanı Ali Galip Kocaman, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Tamkoç ile Faraşlı köyü halkı ile yakın köylerden gelen vatandaşlar katıldı. Şenlik kapsamında köy meydanına yakılan ateşler üzerinde kazanlarla aşureler pişirildi. Daha sonra şenliğe katılan tüm davetlilere aşure ikramında bulunuldu. Kaymakam Kazez, düzenlenen şenlik sayesinde köydeki tüm vatandaşların birlik ve beraberlik içinde olduğunu ve bu vesile ile komşuluk bağlarının da daha da kuvvetlendiğini söyledi. Aşure etkinliğinin yıllardır devam ettiğini belirten köyün ileri gelenleri, bundan sonraki yıllarda da bu etkinliğin aynı şekilde devam edeceğini dile getirdiler.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu