Gündem

Erdoğan: Refah Kaybını Telafi Ediyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bütün yaptığımız iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz”

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Giresun Valiliği yanındaki İnönü Caddesi’nde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, alandaki coşkuya dikkati çekerek, 14 Mayıs’ta Giresun’un sandıkları “gümbür gümbür patlatacağına” inandığını söyledi.

Alanı dolduran kadınların sevgi gösterileri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben de sizinle gurur duyuyorum. Her zaman bir sözüm var. ‘Kale içeriden fethedilir.’ Kalenin içerisinde kimler var? Kadınlar. Bu işi kadınlar bitirecek. Buna hazır mıyız?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yaptıkları yüksek oranlı artışlara da dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bütün yaptığımız iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız. Bu ülkenin asırlara sâri altyapı eksiklerini biz tamamlamadık mı? Biz tamamladık. Sadece şu Giresun-Ordu Havalimanı, benim Giresunlu kardeşlerime de Ordulu kardeşlerime de yeter mi? Nereden nerelere geldik? Bu ülkenin, eğitimden sağlığa her alanda hizmet standartlarını en yükseğe biz çıkardık mı? Çıkardık. Bu ülkenin asırlara sâri, sanayi ve teknoloji eksiklerini biz telafi ettik mi? Bu ülkenin nice kuşaklarının özlemle beklediği hak ve özgürlük taleplerini biz karşıladık mı? Bu özlemin en somut örneği olan Ayasofya’yı yeniden ibadete açtık mı? Hamdolsun, biz açtık. Bu ülkenin, küresel yönetim sisteminin güçlü ve etkin bir üyesi hâline gelmesini biz sağladık mı?”

Amerika’da, Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında, 32 katlı yeni bir Türkevi inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oralarda Türkiye’nin dışında, Türkevi gibi bir misafirhane, bir konsolosluk yok, sadece bizim var. Ekonomide de millî geliri üç katına biz yükselttik mi? Yükselttik” dedi.

ASIL DERSİ 14 MAYIS’TA VERECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde 21 yılda Türkiye’ye kazandırdıkları eserler ve yaptıkları hizmetleri anlatan bir video da izletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen günlerde Giresun’a uğradığını ve mitinge kaç kişinin katıldığını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asıl dersi ne zaman vereceğiz? 14 Mayıs’ta. İşte tüm bunları başarmış bir yönetim olarak, Allah’ın izniyle mevcut sıkıntıları da yine biz gidereceğiz. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım” diye konuştu.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu