Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Erdoğan’ın bahsettiği O Projede Vuralhan imzası

Kırıkkale’nin Lider firması Vuralhan grup tarafından yapımına başlanan ve 6 ay gibi kısa sürede Ceşnigir Reaksiyon projeyi tamamlayan Vuralhan grup haklı gururunu yaşıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Delice ilçesi ziyaretinde müjdesini verdiği, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in de en önemli projelerinden biri olan Çeşnigir Projesi adeta göz kamaştırıyor. Kırıkkale’nin  Lider firması Vuralhan grup tarafından yapımına başlanan ve 6 ay gibi kısa sürede Ceşnigir Reaksiyon projeyi tamamlayan Vuralhan grup haklı gururunu yaşıyor.

Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale’nin turizm merkezi olacak. Alt yapı çalışmaları tamamlanan Çeşnigir Kanyonu projesinin üst yapı inşaat çalışmalarında gelindi. Projenin Reaksiyon alanını yapan Vuralhan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Vural, “Doğup büyüdüğümüz, havasını soluduğumuz memleketimizde Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer, Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş’ın gece gündüz demeden çalışarak bu aşamaya kadar getirdiği projede yer aldığımız için oldukça mutluyuz. Kırıkkale olarak, Kırıkkale’li olarak bu şehre kimin bir imzası var ise, biz her zaman emrindeyiz. Son yıllarda gelen valiler arasında Sayın Yunus Sezer, farkını, kalitesini, babacanlığını, göstermiştir. Bu önemli projede Şehrimizin firması olarak yer aldığımız için oldukça mutluyum, inanıyorum ki güzel çalışmalar devam edecektir. Bu şehir için elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadesini kullandı.

Kırıkkale Valiliği, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy’de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesindeki Osmanlı döneminden Eski Tunç Çağı’na kadar 4 kültür katmanına dair kalıntılar tespit edilen Büklükale Ören Yeri’nin turizme kazandırılması için hazırlanan “Çeşnigir Kanyonu Projesi”nin ilk etap çalışmaları kapsamında alt yapı çalışmaları tamamlanan Çeşnigir Kanyonu projesinin üst yapı çalışmalarında sona gelindi.

“Turizm merkezi haline getirilecek”
Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak’ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek. Vali Yunus Sezer, projeyle vatandaşlara doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulmasının amaçlandığını belirtti.

“Çeşnigir kanyonu projesi”
Kırıkkale’de Kızılırmak nehri üzerinde bulunan Selçuklu yadigârı Çeşnigir Köprüsü’nün turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kırıkkale Valiliği, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy’de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesindeki Osmanlı döneminden Eski Tunç Çağı’na kadar 4 kültür katmanına dair kalıntılar tespit edilen Büklükale Ören Yeri’nin turizme kazandırılması için hazırlanan “Çeşnigir Kanyonu Projesi”nin ilk etap çalışmaları kapsamında alt yapı çalışmaları tamamlanan Çeşnigir Kanyonu projesinin üst yapı inşaat çalışmaları başladı.

“Turizm merkezi haline getirilecek”
Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak’ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek. Vali Yunus Sezer, projeyle vatandaşlara doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulmasının amaçlandığını belirtti. Köprünün 13. yüzyıldan kalma tarihi bir yapı olduğunu anlatan Sezer, “Projemizle ilgili detay çalışmaları devam ediyor. Kafamızda netleşen kısımlarıyla ilgili çalışmalarımızı başlattık. İş makinelerimiz park alanı düzenlemelerine başladı. Barajın üzerine kurulacak olan seyir terasları, yürüyüş alanlarının çalışmalarını planlıyoruz. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çok destek veriyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x