Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinKırıkkaleManşet

Eserleriyle hala unutulmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kralların ressamı olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı’nın bugün ölüm yıl dönümü.23 yıl önce aramızdan ayrılan Pehlivanlı, hala yaptığı başarılı eserleriyle adından söz ettiriyor.
 
ESERELERİ MÜZELERDE YER ALIYOR
Pehlivanlı’nın aramızdan ayrılışının üzerinden 23 yıl geçse de eserleri hala unutulmayarak, yaşatılmaya devam ediyor. Sanat eğitimi olmaksızın 1952’den beri 30 ülkeyi seyahat ederek 25 Kral, Kraliçe ve devlet adamlarının portrelerini çizen Pehlivanlı, Dünya’da çeşitli sanatseverler, müzeler ve koleksiyonerler de sayısı 4 bin üzerinde resmi bulunuyor.
 
YÖNETİCİLERİN PORTRELERİNİ YAPTI
“1926 yılında günümüzde Keskin ilçesinde doğumlu olan Pehlivanlı, ilkokulu Keskin’de, ortaokulu Kırıkkale Askeri Ortaokulu’nda 1932 yılında bitirdi. 1941-1944 askerliğini Ankara Süvari alayında tamamlayan Pehlivanlı, 1940-1950 yılları arasında Ankara’da Bahçelievler Ortaokulu’nda öğretmenlik yaparken bir yandan da dönemin ünlü yöneticilerinin portlerini yaptı.”
 
CUMHURBAŞKANI GÖREVLENDİRDİ
“Yine bu dönemde yaptığı Aziziye kahramanı Nene Hatun portresi 1952’de Milli Savunma Bakanlığı’nın davetiyle Harbiye Askeri Müzesi’ne alınmıştır. Pehlivanlı dönemin Cumhurbaşkanı Celâl Bayar tarafından görevlendirilerek 1953 yılında Selanik’e Atatürk’ün doğduğu evin resmini yapması için gönderildi. “Atatürk’ün doğduğu ev” isimli eser Başbakanlık koleksiyonundadır.”
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu