Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Ak Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı Görevine Başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale teşkilatında devir teslim töreni düzenlendi. Önceki gün Ak Parti İl Başkanlığına atanan Engin Pehlivanlı görevi eski başkan Bahadır Kılıç’tan devraldı.

HABER: YELİZ ERDEM

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı görevine başladı. Cuma namazı çıkışında kalabalık bir partili grup eşliğinde il binasına geçen Pehlivanlı burada eski Başkan Bahadır Kılıç’tan görevi devraldı.

Devir teslim töreninde belediye başkanları, parti teşkilatında görev yapan başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer hazır bulundu. Devir teslim töreninin açılışında konuşan eski İl Başkanı Bahadır Kılıç “Yönetim olarak yaklaşık 2 yıl, son iki ayda da vekaleten de olsa il başkanlığını yürüttük. Bu süreç içinde yeniden bir gelişme oldu. Bizimde arasında bulunduğumuz 10 ilde vekaleten yürütülen il başkanlıklarında atamalar gerçekleşti. Kırıkkale’de ve birkaç ilde araştırmalar yapıldı, raporlar yapıldı. Biz de Engin Bey kardeşimizle beraber Ben, Murat Çaykara, Engin Pehlivan, Haydar Bozdemir, Haluk Ercan, beş arkadaşımız Ankara’ya çağrıldık. Sayın cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Eyüp Pehlivanlı kardeşimize, benim de çok memnun olduğum, kendisini çok sevdiğim, bu partide de çok emeği olan kardeşimize, il başkanlığını tebliğ etti. Buradan söz veriyorum. Sonuna kadar bu kardeşimizin yanında ekibimizle, arkadaşlarımızla, partililerimizle her zaman yanında olacağız. AK Parti’nin de emrinde bir nefer olarak çalışacağız. Biz yaş olarak yaşım itibariyle bunu söyleme hakkını kendimde buluyorum. Lütfen Kırıkkale’de artık birlik, beraberlik olsun. Birlik, beraberlik, konuşuyoruz da hep laftan kalıyor. Bunu aşmamız lazım. Yeni il Başkanımız Engin Pehlivanlı beye görevi devrediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Partimize, teşkilatımıza, partililerimize ve Kırıkkalemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kırıkkale Ak Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı “İstişare çalışmaları ve ardından da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri neticesinde İl Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. Öncelikle bu anı yaşattığı için Cenabı Allah’a şükrediyorum. Bizi bu göreve layık gören cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımı arz ediyorum. AK Parti kutlu bir hareketin kalbidir. AK Parti sadece bir partinin ötesinde büyük Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir. AK Parti Anadolu insanına fırsat verilmesi halinde neler yapabileceğini gösteren siyasi bir hareketin adıdır. Milleti tepeden bakan değil, millete hizmetkar olmayı şiar edinenlerin partisidir. Biz de böyle bir kutlu bir harekette İl Başkanlığı gibi sorumluluğu ağır bir görevi şu an almış bulunuyorum. Sorumluluğumun farkındayız. Kendime güveniyorum. Kendimize güveniyoruz. Arkadaşlarıma teşkilatımıza güveniyorum inşallah. Siyaset anlayışımızı iki temel üzerine inşa edeceğiz. Birincisi Bahadır Bey’in de belirttiği gibi kimseyi dışlamayacağız ya da ötekileştirmeyeceğiz, nefsimizle hareket etmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. En ücra yerlere kadar ulaşacağız. Türkiye yüzyılı ideali etrafında toplanacağız ve memleketimizde bu idealin memleketimizde sürdüreceğiz. İkincisi de tabii ki çalışması yapmayacağız. Ak Parti’ye oy vermiş, Sayın Cumhurbaşkanımıza gönül vermiş, Bu kutlu hareketin zaferi için dua etmiş, Çalışmış herkesi dinleyecek, herkesle istişare edeceğiz. Kesinlikle ayrımcılık yapmadan Ak Parti değerlerine inanan herkesle kucaklaşacağız, görüşeceğiz. Bunu da lafta bırakmayacağımızın sözünü ayrıca veriyorum. Kırıkkale yüzyıllık birlikte inşa edeceğiz” ifadesini kullandı.

Pehlivanlı “Yolumuz uzun ve çileli. Ama Rabbimin yardımı ve sizlerin desteğiyle her türlü zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bu duygularla 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne kadar partinizde görev almış, il başkanlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Yönetimlerde görev alan, parti büyüklerimizden, ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlıklı uzun yıllar diliyorum. Şu anda bu onurlu görevimize devreden başkanımız Bahadır Kılıç abimize ve yönetim kuruluna huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Fikirlerine her zaman ihtiyaç duyacak ve tavsiyelerini mutlaka her fırsatta dinleyeceğiz. Konuşmamın sonunda da bir hatırlatma yapayım da 22. Dönem Milletvekilimiz Murat Yılmazer abimizin bugün ölüm yıl dönümü. Ona da Allah’tan rahmet dileyelim. Bugünden itibaren milletvekilimiz, belediye başkanımız, belediye başkanlarımız, ilçe ve belde başkanlarımız, Kadın kolları ve gençlik kollarımız köy mahalle ve sandık temsilcilerimizle bir bütün halinde çalışacağız. 8 ay sonra yapılacak olan mahalli idareler seçiminde inşallah en yüksek oy oranına ulaşıp bütün belediyeleri alacağız inşallah. Bu duygularla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu