Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Araçlara egzoz denetimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Samsun Yolu Başpınar Kavşağı üzerinde egzoz gazı emisyonu denetimi gerçekleştirildi.
 
DAMGA PULU OLMAYAN YANDI
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kırıkkale’de bu yılın Aralık ayı sonuna kadar 6 denetimin yapılacağı açıklandı. Hava kirliliğini önlemek için yapılan denetimlerde damga pulu bulunmayan sürücülere 875 lira, damga pulu bulunup fakat egzoz gazı emisyonuna uygun olmayan araçlara ise bin 755 lira idare para cezası uygulanacağı dile getirildi.
 
EGZOZ EMİSYON KARTI SORULDU
Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü ile Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği’nce trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak amacıyla yetkililer, Başpınar Kavşağı önünde araçları durdurarak egzoz ölçümü gerçekleştirdi. Trafik polisleri tarafından durdurulan sürücülere egzoz emisyon kartı soruldu.
 
DENETİMLER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, hava kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerin gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Bilindiği üzere, hava kirliliğinin başlıca sebeplerinden birisi olan motorlu taşıt kaynaklı egzoz gazı emisyonları, özellikle trafiğin yoğun olarak yaşandığı kent merkezlerinde önemli bir çevresel problem oluşturmakta olup, bu emisyonlarının azaltılmasında egzoz gazı emisyon ölçümleri ve denetimleri büyük önem taşımaktadır.” dedi.
 
YÖNETMELİK YAYIMLANDI
Çiçek, “Bu çerçevede, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca, Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü ile Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği hazırlanmış ve 30.11.2013 tarih ve 28837 sayılı Resmi Gazetemde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik egzoz gazı emisyon ölçümü ve denetlenmesine yönelik usul ve esasları düzenlemekte olup, trafikte seyreden motorlu taşıtların hava kirliliğine olabilecek olumsuz etkilerinin azaltılması için söz konusu Yönetmelik ile getirilen düzenlemelere uyulması gerekmektedir. Ayrıca, Yönetmeliğin uygulanmasında ülkemiz genelinde birliktelik sağlamak amacıyla aşağıda belirtilen hususlara da riayet edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu