Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Araç Fiyatlarında ‘Seçim’ Hareketliliği: Fiyatlar, Yüzde 50 Arttı

Türkiye ikinci tur seçimlere hazırlanırken araç piyasasında da hareketlilik devam ediyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye ikinci tur seçimlere hazırlanırken araç piyasasında da hareketlilik devam ediyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomotivde fiyatların bir aydır sürekli arttığını belirtti.

“Ocak-Mayıs itibarıyla fiyatların yüzde 50 oranda yükseldiğini söyleyebiliriz” diyen Ertemel, seçim sonrası dönemde otomobilin cazip bir yatırım aracı olmayı sürdürmesi halinde hem fiyatların hem de satış adetlerinin artmayı sürdüreceğini ifade etti.

“Yüksek fiyatlı araçlara talep düştü”

Yüksek fiyatlı araçlara talebin düştüğünü belirten İMAS Başkanı, şunları söyledi:

“Fiyatların hızla ve sürekli yükselmesi gerek aracını satan vatandaşlarımızı gerekse otomobil satıcısı meslektaşlarımızı ilan verirken fiyatları yüksek tutmasına sebep oluyor.

Bir süre sonra istenen fazla fiyata talep olmayınca fiyatlar geri çekilebiliyor. Diğer yandan 5 yaş üstü araçların en çok el değiştiren araçlar olduğu düşünüldüğünde yüksek fiyatlı araçlar hızlı satılmadığından zaman zaman satışı hızlandırmak adına fiyat düşülebiliyor.

Elbette genel alım gücünün etkilerini de sebeplerin arasında sıralayabiliriz. Ancak mevcut piyasa dahilinde her fiyat bareminden otomobile talep olduğunu söyleyebiliriz.”

“Son 1 aylık süreçte fiyatlar hızla yükseldi”

Ertemel, seçimlerin otomobil piyasasına etkilerini şöyle değerlendirdi:

“İçinde bulunduğumuz seçim maratonu akabinde fiyatların yükseleceğine dair olan genel kanaat sebebiyle oluşan talep etkisiyle son 1 aylık süreçte fiyatlar hızla yükseldi. Ocak-mayıs itibarıyla fiyatların yüzde 50 oranda yükseldiğini söyleyebiliriz.

2018’de gerçekleşen seçim öncesi piyasalarda satış adedi olarak oldukça yüksekti. Yılın aynı grafikte devam edeceği tahmin edilirken seçimlerin hemen akabinde doyan piyasa neticesinde satış adetleri durağan grafiğe dönmüştü.

İçinde bulunduğumuz süreçte satış adetleri olarak benzer bir yıl geçirebiliriz. Ancak fiyatlar artmaya devam eder ve otomobil cazip bir yatırım aracı olarak yerini korur ise hem fiyatlar hem satış adetleri yukarı yönlü devam edecektir.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x