Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bayan çiftçiler bilgilendirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarafından Ev Ekonomisi Eğitim Yayım Çalışmaları Kapsamında Yukarı Mahmutlar köyünde aktif olarak üretim yapan kadın çiftçilere “Peynir Yapımı” konulu eğitim ve demonstrasyon çalışması yapılrdı.

 

PEYNİR YAPIMI

Yukarımahmutlar köyünün tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Naz Gürgür tarafından düzenlenen toplantıya merkez köy Ziraat Mühendisleri ile koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli katıldı. Eğitimde bayanlara Peynir Yapılması Konusunda Ev Ekonomisi Teknikeri Berrin Hiştir tarafından bilgi verilerek uygulamalı olarak peynir yapımı gösterildi. Yapılan uygulamalı eğitimden faydalı bilgiler edinen kadın çiftçilere  yönelik yapılan eğitim çalışmaları devam edecek

 

KURSLAR AÇILACAK

2016 yılında da Bahşılı, Yahşihan, Sulakyurt ve Keskin’de Sürü Yönetimi elemanı kursu, Delice, Yahşihan, arı yetiştiriciliği, Delice’de besi sığırlarının beslenmesi, Yahşihan’da süt hijyen eğitimi, meyve ağaçlarında budama, Yumurtacı tavuk yetiştiriciliği, organik tarım ve besi sığırcılığı kursları açılacak. Açılacak olan bu kurslara katılmak isteyen yetiştiriciler ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu