Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Biletler tükeniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişine sayılı günler kala heyecan giderek artıyor. Biletlerin yüzde 90’ı tükenmiş durumda.

YÜZDE 90’I TÜKENDİ
31 Aralık akşamı saat 16.00’dan itibaren başlayacak Yılbaşı özel çekilişi için Milli Piyango 500 milyon liralık bilet bastırdı. Yılbaşı özel çekilişi biletlerinin şimdiye kadar 393 milyon liralık bölümü satıldı yani yılbaşıbiletlerin yüzde 90’i tükenmiş durumda. Satış işlemi, yılbaşı çekilişinin yapılacağı 31 Aralık Çarşamba günü itibariyle sona erecek.

HAZİNEYE 42 MİLYON
Milli Piyano İdaresi Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, İdare, yılbaşı özel çekilişinde vatandaşın yanı sıra Hazine, diğer kamu kuruluşları ve bayilere büyük paralar kazandıracak. Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa 286 milyon 150 bin lira ikramiye dağıtılacak. Bunun 50 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5 milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon, 5 adet de 500 bin lira olacak. Yılbaşı çekilişinde 500 milyon liralık biletin tümünün satılması halinde Hazine’nin kasasına 141 milyon 442 bin lira girecek. Bunun 75 bin 847 liralık bölümünü KDV geliri meydana getirecek. KDV çıktıktan sonra brüt satış tutarına uygulanan şans oyunları vergisinden de Hazine’ye 42 milyon 415 bin lira verilecek.

 

YILBAŞI ÇEKİLİŞİNDEN FONLARA NE KADAR PARA GİDECEK?
Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, SHÇEK, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Kurumu gibi kuruluşlara da aktarılmak üzere vergilerle 500 milyon liralık hasılatın 141 milyon 442 bin 666 lirasını devlete aktarılan kaynaklar oluşturacak.

 

BAYİLERİN YILBAŞI ÖZEL ÇEKİLİŞ KAZANCI
Piyangonunç yılbaşı ekilişi, bayileri de zengin edecek. Piyango satışı karşılığında yüzde 15’lik satış komisyonu alan bayiler, tüm biletlerin satılması durumunda İdareden 57 milyon 510 bin lira satış komisyonu alacak. Milli Piyango İdaresi adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere 4 milyon 255 bin lira dolayında ikramiye ödeme primi verilecek. Başbayi aracılık komisyonları da yaklaşık 2 milyon 160 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve başbayilere de 63 milyon 925 bin lira dolayında hasılat sağlamış olacak. Bu arada Milli Piyango da büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali normal çekilişlerde 600 binde bir olurken, bu oran yılbaşı çekilişinde 10 milyonda bir olarak hesaplanıyor.

ORTAK BİLET ALANLAR NE YAPMALI?
Milli Piyango İdaresi yetkilileri, ortak bilet alanların, biletlerin arkasını imzalaması gerektiğini belirtti. Yetkililer, tüm şans oyun biletlerinin arkasına ad ve soyadı yazılarak imzalanmasının güvenlik açısından önemli olduğunu, biletin birden fazla kişi tarafından imzalanmasının da ortaklık olarak değerlendirildiğini kaydettiler.

 

YILBAŞI BİLETİNİZİ DÜZGÜN SAKLAYIN
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bir bilete isabet eden ikramiyenin ödenebilmesi için biletin, çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibariyle herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekiyor. Kendini ibraz eder nitelikte olmayan, sahte, tahrifat yapılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar parçası kopmuş biletlere ikramiye ödenmiyor. Kendini ibraz eden biletlerden, ikramiye numaralarının dışında kalan diğer yerlerinden yırtılmış veya kopmuş olup parçaları mevcut olan ve ikramiye kazanan numaraları açık bir şekilde okunanlara da İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ikramiye ödeniyor.

 

BÜYÜK İKRAMİYE 10 YILDIR ÇEYREK BİLETE ÇIKIYOR
10 yıldır yapılan Milli Piyango Yılbaşı özel çekilişlerinde toplam 295 milyon lira dağıtıldı. Milli Piyango yılbaşı çekilişlerinde büyük ikramiyelerin tamamı çeyrek bilete çıktı. Son 10 yılda yılbaşı biletleri sayesinde 40 kişi büyük ikramiye sayesinde zengin oldu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu