Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GenelManşet

Buz pisti yapılacaktı ama; İhale olmadı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın seçim vaatleri arasında yer alan Kırıkkale’ye Buz Paten pisti yapımı, ihaleye çıktı. Ancak katılım olmadı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın seçim vaatleri arasında yer alan Kırıkkale’ye Buz Paten pisti yapımı, ihaleye çıktı. Ancak katılım olmadı.

TEKRAR YAPILACAK

Bir çok ilde bulunan, tüm Dünya’da sevilen ve gençlerin vazgeçilmez eğlenceleri arasında yer alan Kırıkkale’ye buz Pateni pisti yapımı, geçtiğimiz haftalarda ihale çıktı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın seçim vaatleri arasında yer alan Buz Pateni Pisti yapımı işi, ihaleye çıkmasına rağmen katılımcı şirket olmayışı nedeniyle ihale olmadı. Yetkili kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Buz patini yapım işi ihalesi belirlenecek başka bir günde yapılacak.

OLİMPİYAT SPORU

Buz Pateni, Buz zeminde altı kızaklı patenle kayarak yapılan dünya çapında bir spor dalıdır. Vücudu biçimlendirerek, ruhi zenginliği, moral rahatlığını ve fiziki gelişmeyi sağlıklı bir şekilde düzenler. Hareketlerdeki ifade gücünü ve aynı zamanda dayanıklılığı da eğitir. Buz Patenin en önemli etkisi estetik yönde olmasıdır. Bireysel ve çift olarak, ayrıca gruplar halinde buz üzerinde dönüş, kaldırış, atlayış ve adım dizisi gibi hareketlerin boy gösterdiği bir olimpiyat sporu olarak anılır.

Çalışmalar ve antrenmanlar sırasında sporcuya sanat zevki aşılanarak, müziğe uyum öğretilir. Hareketlerin estetik yönden zengin olmaları için bale, tiyatro gibi birçok sahne sanatlarıyla tanıştırılır. Yaşınız kaç olursa olsun buz patenini deneyebilir ve mükemmel bir hobi edinebilirsiniz. Buz patenini diğer sporlardan ayıran özelliği de müzik, dans ve sporun birleşmesidir.

BUZ PATENİ SPORUNUN FAYDALARI

Düzenli olarak yapılan buz pateni antrenmanları ile kalp — damar dolaşım sistemi güçlenir. Yüksek kalori yakma özelliğinden dolayı kilo vermek isteyen bireyler için çok faydalı sayılacak fiziksel aktivitedir. Dayanıklılığı artırır. Düzenli olarak yapılacak buz pateni antrenmnaları ile fiziksel dayanıklılığınız artar. Bu sayede günlük hayatta, daha zinde, daha hareketli, enerjisi yüksek ve yorgunluğa karşı dirençli olursunuz.

Günlük hayatta, iş, çevre ve aile ile birlikte gelen stresi, düzenli buz pateni seansları ile üzerinizden atabilirsiniz.

Buz pateni ayak bileklerine, dizlere çok az yük bindirir. Bu sayede diz problemi olan kişiler için de uygulanabilecek bir spor dalıdır.

Buz Pateni Kayarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Buz Patenini ayak numaranıza göre belirleyin. Ayak bileğinizi hafifçe sıkacak şekilde bağladığınızdan emin olun.

Buz Pisti görevlileri tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda hareket etmenizde yarar var.

Diğer patencileri engelleyecek biçimde tehlikeli hareketler yapmaktan kaçının.

Koruyucu malzemeler olası düşme anlarınızda zarar görmenizi engelleyecektir. Mutlaka kask, dizlik, dirseklik, bileklik ve eldiven kullanın.

Yeni başlayanlar için, Artistik buz patenine hazırlanmak disiplinli ve zorlu bir çalışmayı gerektiriyor. Hemen hemen her gün düzenli bir şekilde antrenman yapmalısınız.

ÇOCUKLAR İÇİN BUZ PATENİ ;
Her aile çocuklarının sağlığı söz konusu olduğunda hassas davranır. Spor aktiviteleri ve etkinlikler çocukların bedensel ve zihinsel gelişmesinde büyük rol oynar.

Fakat buz pateni denildiğinde ebeveynler biraz tedirgin ve endişeli olabilmektedir. Aslına baktığımızda buz pateni, hassas bünyeye sahip olan ve çabuk hastalanan çocuklar için son derece faydalı spor aktivitesi olarak bilinir.

Çocuklar için buz pateni kaymak; metabolizmayı hızlandırdığından, beden ve zihin gelişimine katkı sağladığından, kalp-damar ve solunum sistemini güçlendirdiğinden dolayı doktorlar tarafından da önerilmektedir.

Özellikle bağışıklık sistemi normale göre daha düşük çocuklara erken yaşta aşılanması önerilen spordur.

Buz pateni yapmak için en önemli nedenlerden diğeri ise vücut duruşuna ve denge sağlanmasına olan olumlu etkidir. Duruş bozukluklarının giderilmesine, fiziksel sağlık sorunlarının çözümlenmesine yarar sağlar. Buz pateni yanı sıra; Çocukların psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmesine, güçlü iletişim kurabilmelerine, yemek yeme alışkınlıklarından uyku problemlerine kadar birçok problemin giderilmesinde faydalıdır.

Erken yaşlarda çocuklarınıza, buz pateni okullarından yahut kurslarından buz pateni eğitimi aldırmanız çocukların sağlıklı birey olmalarında önemli rol oynayacaktır.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x