Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

ÇALIŞAN EMEKLİDE 5 BİN TL ALMALI!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, hükümet tarafından sadece bir kısım emekliye bir kereliğine ödenecek 5 bin TL’lik ödemenin çalışan emeklileri de kapsaması gerektiğini belirtti.

HABER: TAHİR ERDEM

 

VERİLMEMESİ BÜYÜK YANLIŞLIKTIR

Aytekin “Emekliye iyileştirme adı altında Cumhurbaşkanının açıkladığı kasım ayının 15 in den sonra verilecek 5 bin TL ikramiye emekliler arasında ayırımcılığa dönüşmüş durumda. Açıklamada verilecek 1 defaya mahsus ikramiye çalışan emekliye yansıtılmaması tabiri caizse eşyanın tabiatına aykırı bir açıklama olarak yorumluyoruz. Emekli niçin çalışıyor bunu irdelediğimiz zaman ortaya almış olduğu maaşın yetmediği dolayısı ile çalışmak mecburiyetinde kaldığı ortaya çıkmaktadır. Gerçeği söylemek lazımsa verilecek ikramiye çalışan emekliye 2 katı olması gerekirken verilmemesi büyük bir yanlışlıktır” ifadesini kullandı.

 

ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANIRIZ

Başkan Aytekin “Bu yapılan yanlışlık uygulama yürürlüğe girmeden yeni bir düzenlemeyle çalışan emeklilerinde verilecek 5 bin TL den yararlanma düzenlemesi yapılması büyük bir önem arz etmektedir. Türkiye Emekliler Derneği olarak bu yanlıştan dönülmediği zaman Anayasal hakkımızı kullanacağımızı herkesin bilmesi gerekmektedir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu