Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Delice

Çerikli Belediyesine Uyarı

Basın İlan Kurumu (BİK) , Çerikli Belediyesine uyarı yazısı gönderdi. Resmi ilanlarını sosyal medya hesaplarından yayınlayan Çerikli Belediyesi’ni yazılı olarak uyararak ilanların basın ilan kurumu aracılığıyla yayınlanmasının gerektiği ifade edildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Basın İlan Kurumu (BİK) , Çerikli Belediyesine uyarı yazısı gönderdi. Resmi ilanlarını sosyal medya hesaplarından yayınlayan Çerikli Belediyesi’ni yazılı olarak uyararak ilanların basın ilan kurumu aracılığıyla yayınlanmasının gerektiği ifade edildi.

YAYINLATILMASI GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun temel ilkeler başlıklı 5’nci maddesinin 1’inci fıkrasında: “İdareler, bu kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur” ifadesine istinaden ve Basın İlan Kurumu’nca doğrudan temin usulü ile mal ve hizmetlerin bölünmemesi, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması adına ilanların Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayınlatılması gerektiği belirtildi.

YAZILI OLARAK UYARDI

Bu doğrultuda Basın İlan Kurumu kent genelinde faaliyet gösteren Kamu, Kurum ve Kuruluşlarına ‘Resmi ve İhale İlanları’nın yerel gazetelerde yayınlanması konusunda bilgilendirmişti. Buna rağmen‘Resmi ve İhale İlanları’nı sosyal medya hesabında duyuran Kamu, Kurum ve Kuruluşlarını Basın İlan Kurumu takibe aldı. 7 Nisan’da kayıtlı taşınmaz mal satış ilanını sosyal medya hesaplarından duyuran Çerikli Belediye Başkanlığını, Basın İlan Kurumu yazılı olarak uyardı.

İNTİKAL ETTİRİLMESİNİ RİCA EDERİZ

BİK tarafından Çerikli Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda “Söz konusu ilanınız resmi ilan statüsünde olup bu konuyla alakalı yürütülen işletmelerde kayıtlı yazıda bahsi geçen mevzuatı hükümlerine hassasiyetle riayet edilmesi gerektiği hususunda Kırıkkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından bildirilmişti. Bu itibarla, Çerikli Belediye Başkanlığına ait resmi ilanların Ankara Şube Müdürlüğümüz aracılığıyla neşrettirilmesinin yasal zorunluluk olduğuna, bu yazımızın konusu resmi ilanların Şube Müdürlüklerimiz aracılığıyla neşrettirilmesi hususunda; gerekli özen ve hassasiyetinin gösterilmesine, öte yandan konuyla alakalı yapılacak işletmelere mesnet teşkil etmek üzere, yazılı açıklamanızın en geç on gün içerisinde Ankara Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmesini rica ederiz” denildi. Çerikli Belediyesinin ihale kurallarına uymayarak dar bir çerçevede kendice duyuru yapması firmalar tarafında da tepki ile karşılanıyor. İhaleden haberdar olmadıklarını belirten firmalar belediyenin uygulamasının devam etmesi halinde Cimer başta olmak üzere tüm resmi kurumlara belediyelere şeffaf ihale ortamı sağlamadığı için şikayet edeceklerini dile getiriyorlar.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x