Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Ceza evine görüşe gelen Eşinin boğazını kesmişti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ceza evine görüşe gelen Eşinin boğazını kesmişti
O Mahkum Kırıkkale’de
Sivas’ta kendisini ziyarete gelen eşini Leyla Avcı’yı özel odada 3 santimlik çakıyla boğazını keserek öldüren 29 yaşındaki Metin Avcı, Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne nakledildi.
Görüşte eşini kesmişti
Önceki gün meydana gelen olayda 2010 yılında eşine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü amcasının oğlu Engin Avcı’yı öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Metin Avcı, 10 yıl önce evlendiği eşi Leyla Avcı’yı görüşe çağırdı. Kayınpederi İsmet Avcı ve 3 çocuğuyla Sivas E Tipi Cezaevi’ne gelen Leyla Avcı, eşiyle mahkumların özel görüşmelerini sağlayan odaya geçti. Kantinden aldığı 3 santimlik çakıyla eşiyle baş başa kalan Metin Avcı, tecavüze uğradığı gerekçesi ile eşinin boğazını boydan boya keserek öldürdü. Daha sonra önce kendini asmaya çalıştı, başaramayınca aynı bıçakla bileklerini keserek intihara kalkıştı. Verilen 3 saatlik süre dolmasına rağmen çift odadan çıkmayınca içeriye giren infaz koruma memurları tarafından Leyla Avcı öldürülmüş, mahkum kocası ise baygın halde bulundu. Leyla Avcı’nın cenazesi dünkü otopsi sonrası memleketi Malatya’ya gönderildi.Olaydan sonra tedavisi yapılan ve jandarma nezaretinde Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen Metin Avcı, ifadesinde eşini tecavüze uğradığı için öldürdüğünü söyledi. Dün ifadesi alındıktan sonra tekrar Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Metin Avcı, alınan karar doğrultusunda bugün Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. Avcı’nın kendisine zarar verme ihtimali nedeniyle bu kararın alındığı öğrenildi.
İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Cinayet olayının ardından görüş sırasında görevli olan personelle ilgili olarak idari soruşturma başlatıldı. Görevlilerin bir kusurunun bulunup bulunmadığı araştırılırken, cezaevi personelinin de ifadelerinin alındı. Bu çerçevede meyve bıçaklarının satıldığı kantin görevlilerinin de sorgulandığı öğrenildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu