Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2019 Belediye Seçimleri

ÇIRAKLIK KALFALIK DÖNEMİ BİTTİ, USTALIK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlçe halkıyla bir araya gelen Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde ilçe halkından gelen talep üzerine aday adayı olduğunu söyledi. Başkan Sungur, çıraklık ve kalfalık dönemini tamamladığını sıra ustalık dönemine geldiğini söyledi.

 

YÜZLERCE KİŞİ SUNGUR İÇİN YÜRÜDÜ

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur geçtiğimiz gün hemşerileri ile buluştu. Yahşihan Belediyesi’nden seçim bürosuna kadar yürüyen yüzlerce kişi ‘Başkan Ahmet Sungur’ diye slogan atarak, 31 Mart’ta kazananın Ahmet Sungur olacağını söylediler. Seçim bürosunda seçmenlerine seslenen Başkan Ahmet Sungur, çıraklık ve kalfalık dönemini tamamladığını sıra ustalık dönemine geldiğini söyledi. Türkiye’de hiçbir belediye başkanının aday adayı olarak müracaat etmediğini dile getiren Başkan Sungur, “Bizler müracaat yapmadık. Kırıkkale’ye düşünmüştük fakat Allah nasip etmedi. Belki de sizlerin duası kabul oldu. Yahşihan’da bizim olmamız gerekiyorsa biz de Yahşihan’da oluruz. Biz Yahşihanlıyız, çünkü biz farklıyız. Yahşihan için de canımızı vermeye hazırız. Canım Yahşihan’a vefa olsun” diye konuştu.

 

SİYASETLE 1971 YILINDA TANIŞTIM

Siyaset ile tanışmasının 1971 yılında başladığını ifade eden Başkan Sungur, “1971 benim doğum tarihi. Babamın ilk Belediye Başkanı olduğu tarih. 2009 yılında Yahşihan’a Belediye Başkanı oldum. Bizlerde çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi var. Biz çıraklık dönemini 2009 yılında aldık, 2014 yılında tamamladık. Kalfalık dönemini ise 2014 yılında aldık, 2019 yılında tamamladık. Fırsat verilirse aldığımız ustalık dönemini 2024 yılına kadar yapacağız”

 

YAHŞİHAN’DA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

‘Sizler bize her zaman destek oldunuz’ diyen Sungur, “Sizler bizi kardeşiniz, evladınız, babanız olarak gördünüz. Ben Yahşihan’da olmaktan Yahşihan Belediye Başkanı olmaktan ve sizlerle her zaman yan yana olmaktan mutluluk duydum. İnsanlar sadece musalla taşında helalleşiyor. İnsan hayatta iken de helalleşmek durumunda. Bu bizim helalleşme dönemimiz olacak. Bizim Yahşihan’da çok yapmamız gereken şeyler var”

 

BİZ HALKIN DERDİ İLE DERTLENİYORUZ

‘Belediyecilik bir aşk işidir’ diye sözlerine devam eden Başkan Sungur, “Bir insanın işine aşık olması gerekiyor. Bütün meslek gruplarında da bu iş aynıdır. Biz işimizi severek yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Belediyecilik dert işidir. Biz halkın derdi ile dertleniyoruz. Geçenlerde ben bu işi bırakacağım diye niyetlendim. Bir tane dostumuz bize dedi ki ‘Bu insanların sana senin de bu insanlara ihtiyacın var’ dedi. Bunun için bende bırakmıyorum. Siyasetçinin kaliteli olabilmesi için rakiplerinin de kaliteli olması gerektiğini belirten Sungur, “Kalite seviyesi düştüğü takdirde o ilçedeki yaşam tarzının da kalitesi düşüyor. Ama kalite seviyesi yükselirse emin olun bu seçmene kadar yansıyor. Herkes rahat ediyor. Son dönemlerde bakıyorum ortalarda çok sözler var. Boş vaatlere bizim kanacak durumumuz yok. Bizim boş vaatlerle geçirecek zamanımız yok. Çünkü biz Yahşihanlıyız”

 

YAHŞİHAN ZENGİNLEŞTİ

“2009 yılından bugüne kadar biz büyüdük ve Kırıkkale’nin en büyük ilçesi konumuna geldik. Yahşihan zenginleşti. Biz her seçimde oyumuzu artırıyoruz. Yahşihan’da bu ilçe sınırları içerisinde oturan herkeste bir zenginlik var. Önümüzdeki dönemlerde yapmamız gereken birçok projeler var. Bu projeleri hep beraber gerçekleştireceğiz. Belki tozla uğraşacağız, belki susuzlukla uğraşacağız. Eski alt yapımız bitti, alt yapımızı yenilemek durumundayız. Göreve geldiğinde Yahşihan’da doğalgazın olmadığını şimdi ise tüm evlerde doğalgazın olduğunu dile getiren Başkan Sungur, “10 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum, kimse ile kavgam olmadı. Ama ne zaman sizin gibi bir hemşerimizin işi oldu, onun kavgasını verdik. Bundan da kaçınmayız. Ben iktidar olmanın avantajlarını da biliyorum, muhalefet olmanın avantajlarını da biliyorum. AK Parti’nin adayı kim olursa olsun biz Yahşihan’da onu seçmek durumundayız. Bunu çocuklarımız için yapacağız. Biz geldiğimiz yeri hiçbir zaman unutmadık”

 

YAHŞİHAN’I ÇOK SEVİYORUM

“Sizlerden gelen talep olmasaydı ben bu dönem aday olmayacaktım. Belediyecilik çok zor bir iş. Birileri de bu zorluğa katlanmak durumunda. Ben Yahşihan’ı çok seviyorum. Kimsenin de Yahşihan’a hüsran yaratmasına imkan vermem. Biz buradayız. Bizim bedenimiz, bizim ruhumuz, bizim canımız bu bedende olduğu sürece kimsenin bu şehirle ilgili yanlış düşünce olmasına biz fırsat vermeyeceğiz. Biz Yahşihan için sizlerin de desteği ile adayız. 2009 seçimleri benim için zor geçti. Adayım dedim aday adayı sayısı çoğaldı. 2014 yılına geldik öyle muazzam işler yaptık ki dedim ki karşıma aday çıkmaz. 8 tane aday adayı olduk. Sonra bir baktık bir kaçı haricinde herkes karşımızda çalıştı. 36 tane meclis üyesi vardı. 8’ini biz yazdık, diğer 28’i karşımıza çalıştı. 12 tane il genel meclisi arkadaşımız vardı 2’si listeye girdi diğerleri karşımıza çalıştı. Ama olsun. Benim canım Yahşihan’a feda olsun. Samimiyetimizden hiçbir kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x