Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Delice

Delice kaymakamlığı 9 projeyi hayata geçirecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel gazete sahipleri Delice Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı’yı ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Delice Kaymakamı Bıçakçı’yı, yapılan ve çalışmaları devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

AHDE VEFA PROJESİ

Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel gazetelerden Yenigün Gazetesi Sahiplerinden Adem Yılmaz, İl Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Çetin, Manşet Gazetesi Sahiplerinden Cengiz Selci ve Kalehaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Çakmak, Delice Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı’yı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette yerel gazete sahipleri Kaymakam Bıçakçı’ya çalışmalarında başarılar dilediler. Delice’de rutin işlerin yanı sıra 9 projelerinin olduğunu söyleyen Kaymakam Bıçakçı, “Bunlardan ilki bizim milli eğitim, müftülük gibi daire amirleri ve yerel yönetimler başkanları ile bir Delice Kalkınma Komisyonu oluşturduk. Bir araya gelip ilçede neler yapabiliriz diye toplantılar yapıyoruz. Yerel yönetimler ile idare koordineli çalışıyoruz. Eğitim alanında projelerimiz var. Teknoloji her gün gelişiyor ve biz bu teknolojiyi takip ederek kodlama eğitimi veriyoruz. Öğrenciler kendi kendilerine oyun yapıyorlar. Bununla alakalı 500 öğrencimiz var. Eğitim alanında ‘ahde vefa’ projemiz var. İlçemizdeki gazilerimizle bir röportaj yaptık. Askerlik anılarını anlatıyorlar. Bunu gösterime koyacağız. Şu anda demo halinde. Öğrencilere bir saatlik sine vizyon gösterimi yapacağız. Bir bilinç oluşması açısından proje yaptık. Tarım projelerimiz var. KOP’tan tarım bakanlığından destek alarak çalışmalar yapıyoruz. Aşılama tesisi kurduk. Mart ayında çalışmaya başlayacak.  Maliyetsiz güçten ciddi bir kazanç elde edilebiliyor. Delice üzümümüz var 0 maliyetle ürettiği bir fideyi 5 liraya satabiliyor. Yılda büyük bir kazanç sağlayacak” dedi.

 

KENDİ GÜBREMİZİ ÜRETECEĞİZ

Bıçakçı, “Tarım projelerimizden 3 kişiye sebze serası kurmayı düşünüyoruz. Burada sebze seracılığı fazla gelişmemiş. Valimizin de toplantılarda seracılığı geliştirmemiz konusunda. Bu sene içerisinde faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Bu projelerin yanı sıra Lavanta Bal’ı üretimi düşüncemiz var. 15 kişiye 5’er dekarlık bir alandan Lavanta Bal’ı üretmelerini isteyeceğiz. Bu projeleri tek bir alana toplayarak bir tarım alanı oluşturmak için çalışmalarımız var” diye konuştu. 2019 yılında Çerikli’ye gübre ünitesi kurma gibi bir çalışmalarının olduğunu söyleyen Kaymakam Bıçakçı, “Yaş gübreyi kuru hale getirim satma gibi düşüncemiz var. Bu Kırıkkale’de bir ilk olacak. Kendi gübremizi üreteceğiz. Çerikli Bölgesinde mandıra bölgesi var, ham maddenin yanına bu işletmeyi kuracağız. İnsanlar hayvan gübrelerini atıyorlar biz bu yaş gübreleri alarak işleyip kuru gübre haline getireceğiz. Ciddi manada vatandaşlarımıza ciddi faydalar sağlayacaktır gübre fiyatlarından dolayı yakınıyorlar. 5 kişiye yaklaşık 10 baş hayvanlık ahır kuracağız bu projemiz ile birlikte” ifadelerini kullandı.

 

DELİCE TUZU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bıçakçı, “Sosyal Yardımlaşma vakfımızın ‘Devlet Millet el ele, vakfımız her yerde’ adında projemiz var. İlçemizde 42 vatandaşımızı tespit ettik. Kimsesi olmayan vatandaşlarım bunlar. Biz bu vatandaşlarımız ziyaret ediyoruz. Yalnız olmadıklarını hissettirmek için çalışmalar yapıyoruz. Her proje maddi olmuyor. Manevi projelere de gerek var. Köylerimize rutin işlemler devam ediyor. Yo, su, sondaj çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi. Bizim ilçemizde biliyorsunuz son zamanlarda Dünya’da da büyük yankı uyandıran Tuzumuz var. Ciddi alıcılar var. Büyük spor kulüpleri, büyük firmalar bu tuzu istiyor. Bu tuzumuzun yanında birde killi tuzumuz var. Biz killi kısmını yıkıyoruz ama bazı Avrupa’da ki firmalar tuzu değil kili istiyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız var. Kil ile tuzu ayrıştırabilirsek ilçemize büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x